zaterdag , 22 juni 2024
Home / 2016 / Tzum 2016

Tzum 2016

Op zaterdagmiddag gaat het naar het verre oord Tzum in Friesland, een dikke 200km vanaf Gameren. Voor de 2e keer gaan we aanhaken bij de 8,5ton supersport NTTO. Inmiddels weer wat ervaring en kennis rijker gaan we het proberen vanavond met een ander setjes schoeisel onder de Bluelegend. Vrijdagavond in Meeuwen hebben de monteurs van Profile Tyrecenter Altena als pitstop tussen de kwalificatie en de pull-off de banden gewisseld. De pull-off in Meeuwen is gereden met het nieuwe setje en de eerste indruk is niet slecht.
Zaterdagmiddag omstreeks 14.00uur vertrekken we uit Gameren voor de lange rit naar Tzum. Rond 18.00 uur zal de 8,5ton supersport van start gaan. Net als in Meerkerk hebben we bijgeschreven voor deze wedstrijd en zullen we als laatste starten. Alle bekende namen zoals Rhino Rocket, van Vlastuin agro, Heavy boys toys, No Risk No Fun gaan ons voor op deze Friese baan. Als laatste schuiven we onze blauwe aan voor de Big-benz sleepwagen. Na de groene vlag gaat het gas erop. De V8 komt op toeren en Bram weet de koppeling maar amper te houden omdat het verrekte ding van zijn plaats af wil. Gecontroleerd maar met een bruut blazende turbo komt de auto in beweging. Bram heeft de andere deelnemers goed in de gaten gehouden en met de voorwielen los gaat het over de rechtse kant van de baan. De auto gaat lekker in de ketting hangen en de balans van de auto lijkt dik in orde.

Na de afslankkuur van 1000kg blijkt de gewichtsverdeling aardig te kloppen. Het hele spul trekt lekker naar rechts op deze baan maar hij blijft gaan als de brandweer. Met een afstand van 107,37m hebben we dan ook een plaatsje in de finale gescoord. Wie had dat nu weer verwacht!
In de finale gaan we met de volgende teams rijden: Rhino Rocket, Heavy Boys toys, van Heugten, van Vlastuin agro en Bluelegend. Ook in deze 2e run weten 3 deelnemers een afstand ver over de 100m te rijden. De Bluelegend komt met rook onder de banden op 93,21meter tot stilstand. De Volvo met neus van team Heavy boys toys komt op 33,19m met een grote plof tot stilstand, hier zal waarschijnlijk een turbo zijn laatste adem uitgeblazen hebben. Deze afstand zal genoeg zijn voor plaatsje 5 voor Heavy boys toys.
Met een afstand van 93,21m wordt de Bluelegend 4e vanavond in het Friese Tzum.
De ere plaatsen zijn voor:

1. Rhino Rocket 132,68m
2. Van Heugten 122,33m
3. Van Vlastuin agro 105,02m
Ondanks de verre reis, een wedstrijd die we niet hadden willen missen. Met een zeer tevreden gevoel vangen we de terugreis aan. Vanaf deze zijde een woord van dank voor het mogelijk maken van onze deelname aan de wedstrijd in Tzum.
Ntto en organisatie van het Fuelpower event, hartelijk dank!!

Kwalificatie

Pull-off

Compilatie van de vrienden van het Scania Pulling kanaal

Kijk ook op

Herwijnen 2018

De eerste wedstrijd voor de VTN-competitie is al enige jaren op het Boerùh rock festival …