zaterdag , 22 juni 2024
Home / 2017 / Stroe 2017 (NTTO)
Met de wielen ingestuurd naar links komt de Blue Legend weer op zijn voorpootjes terecht.

Stroe 2017 (NTTO)

 

“Waarheen?……., bij Stroe rechtsaf!”

Keihard rechts de baan uit op de VDB staalbouw Megapull in Stroe.

Vrijdagavond 12 mei was het tijd voor onze eerste NTTO wedstrijd. Als bijschrijver rijden we deze avond mee bij de supersport trucks van de NTTO met nog 10 deelnemers.

De supersport trucks staan als laatste op het programma deze avond. Het weer lijkt mee te werken vanavond, alleen schijn bedriegt. Tegen de avond pakken zich donkere wolken samen boven Stroe. Een blik op buienradar leert ons dat rond de klok van 22.15uur een flinke bui gaat vallen. Door de wedstrijdleiding wordt dan ook besloten dat alle deelnemers 1 keer kunnen rijden en er gebruik gemaakt gaat worden van een floating finish.

Na de eerste auto’s blijkt al dat alle combinaties naar rechts over de baan trekken. De ene auto wat sterker als de andere. De Rhino Rocket maakt het daarbij wel heel bont, door tijdens hun trekpoging keihard rechtsaf te gaan. Wij starten als voorlaatste deze avond. De sleepwagen Take it easy wordt door Bram op links gedirigeerd. Na het optoeren komt de Bluelegend lekker weg op deze kleibaan. In de eerste meters wordt flink snelheid gemaakt, echter na een meter of 40 komen de voorwielen los waardoor het niet meer mogelijk is om te corrigeren. Het lijkt dat de sleepwagen in een spoor terecht komt en ook wij hebben daar heel veel last van. Met de voorwielen los is het dan ook een verloren zaak om de combinatie nog recht te krijgen. Net als de Rhino Rocket gaan wij keihard rechtsaf. Om binnen de lijnen te blijven gaat Bram van het gas af. Met het stuur licht naar links uitgeslagen duikt de auto met een klap neer op de grond. Binnen de lijnen en met een afstand van 80meter valt het dan toch weer mee. De afstand is genoeg voor een 6e plaats.

Net voordat het gaat regenen haakt de laatste deelnemer aan en kan de avond mooi afgerond worden met een lasershow.

Weer een illusie armer maar een ervaring rijker keren we huiswaarts.

Kijk ook op

Herwijnen 2018

De eerste wedstrijd voor de VTN-competitie is al enige jaren op het Boerùh rock festival …