dinsdag , 16 juli 2024
Home / 2017 / Stroe 2017 EK

Stroe 2017 EK

Nadat we ons met een gedeelde eerste plaats in Meerkerk bij de NTTO 8,5 ton supersport geplaatst hadden voor het EK 2017 in Stroe waren we toch wel erg enthousiast geworden. De vraag: waar staan we dan toch werkelijk tussen al dat Volvo geweld binnen de NTTO?  Een vraag die spookt door het hoofd van eenieder.

Op vrijdagmiddag gaat Bram richting Stroe met de Blue Legend, maar de hamvraag is: gaat de wedstrijd wel of niet door. In de dagen voorafgaand aan het EK is zoveel water gevallen dat de wedstrijd letterlijk in het water lijkt te gaan vallen.  Omstreeks 15.30 uur komt dan ook het verlossende woord:

In verband met de weersomstandigheden heeft de organisatie van de wedstrijd in Alphen moeten beslissen om de wedstrijd van vrijdag af te gelasten.

Zie hieronder volledige berichtgeving zoals de organisator dit zojuist op hun Facebook pagina heeft geplaatst:

Helaas is er besloten om de wedstrijd van vrijdagavond niet door te laten gaan in verband met de regen. Ook het feest op vrijdag avond gaat niet door.

Zaterdag laten we wel door gaan!

De zaterdag begon regenachtig, maar om 12 uur was het droog en barstte het geweld los. De tien klassen werden op de 2 banen in snel tempo er door gejast. Juist omdat iedereen slechts 1 trekpoging had was het vanaf de eerste tot de laatste run spannend. Voor het publiek dat toch massaal naar Stroe was afgereisd was het smullen. Het weer hield zich op een paar regenonderbrekingen na fantastisch. Voor de organisatie was het een geweldige opsteker, na die o zo treurige vrijdag. Aldus het verslag van de NTTO.

Voor de Blue Legend begon het weekend echter moeizaam, helaas was dit een voorbode van nog veel meer pech!

Op de zaterdag dan ook weer vroeg naar Stroe voor de openingsceremonie van de EK. De trucks zullen op baan 2 in het zaterdag programma ingepast worden. “A hell of a job” natuurlijk maar een moedige beslissing van de organisatie.

Als 9e mogen we aanhaken met de Blue Legend. De grote namen zijn ons al voor gegaan en zetten allen een knappe afstand neer. Ook wij proberen een gooi te doen naar een goede afstand, echter na een meter of 20 horen we een plof en valt het vermogen compleet weg. Er wordt nog besloten om 6 plaatsen op te schuiven voor een herstart, maar na een controle blijkt dat de rechtse turbo kasverrot is.

Met een kapotte turbo en een illusie armer keren we teleurgesteld huiswaarts. De keerzijde van het verhaal is dat we toch mochten deelnemen aan dit prachtige evenement en we getuigen waren van de welverdiende winst van de Europese titel door de blauwe Volvo van Van Vlastuin agro.

Felicitaties namens Blue Legend truckpulling aan het team van Van Vlastuin agro met het behalen van het europees kampioenschap 2017!

Kijk ook op

Blue Legend rijdt niet in Ahoy

BRAKEL – Blue Legend Truckpulling zal niet aanhaken bij de European Superpull in Ahoy Rotterdam. …