zaterdag , 22 juni 2024
Home / 2017 / Staphorst 2017 NK

Staphorst 2017 NK

Na de slechte prestaties op het EK in Stroe was het tijd om de turbo’s eens aan een grondige inspectie te onderwerpen. Op de wedstrijd in Stroe was er al een vermoeden dat de rechtse turbo de geest gegeven had.

Een turbo wil nog weleens met veel kabaal sneuvelen, dat was in Stroe absoluut niet het geval. Zonder al te veel ophef was de turbo in Stroe het hoekje omgegaan richting de eeuwige jachtvelden.

Op zichzelf niet zo heel spannend allemaal maar thuis in Gameren zijn we ons echter kapot geschrokken. Wat een ravage; alles wat er aan een turbo kapot kan gaan was ook kapot. As gebroken, lagers kapot, uitlaatwiel zat geen vaan meer op, uitlaathuis beschadigd, compressorwiel hadden de ratten aan gevreten, ongelofelijk en een typisch gevalletje FUBAR(Fucked Up Beyond Any Repair).

“Rechtse turbo…… een typisch gevalletje FUBAR!”

Even een moment van paniek, waar halen we zo snel een turbo vandaan. Alles aan dit soort windmolens is niet standaard en eigenlijk custom made. In dit geval is een netwerk van betrouwbare partners om je heen weer goud waard. Met een mentaliteit van niet lullen maar poetsen gaan we het probleem samen met onze partners te lijf. Alsof er niets aan de hand is staan we dan ook weer aan de start voor het NK in Staphorst.

“NK Staphorst was er één van alle windrichtingen”

Op vrijdagavond is het dan zover, de seizoensafsluiter bij de NTTO 8,5ton supersport. Vroeg in de avond gaat de reis richting Staphorst. Best een hele reis vanuit het Gelderse natuurlijk met alle files en andere narigheid. Maar zoals altijd zijn we weer ruim op tijd aanwezig. De wedstrijd vindt plaats op een prachtige locatie aan de rand van de gemeente Staphorst.  Over de resultaten kunnen we heel kort zijn:

Run 1…… links de baan uit!

Run 2….. full-pull

Run 3….. rechts de baan uit!

Resultaten om niet te lang bij stil te staan. Wel was de NK in Staphorst een prachtig evenement om het seizoen 2017 mee af te sluiten.

Op dit moment wordt er al weer druk nagedacht over de uitvoering van de plannen voor seizoen 2018. Verder is de auto onherkenbaar geworden want we zullen de tijd hard nodig gaan hebben om alle ideeën uit voeren en op tijd klaar te zijn voor de eerste indoor wedstrijden.

Wij hopen u dan ook weer te zien in 2018. Tot volgend jaar.

Kijk ook op

Blue Legend rijdt niet in Ahoy

BRAKEL – Blue Legend Truckpulling zal niet aanhaken bij de European Superpull in Ahoy Rotterdam. …