dinsdag , 16 juli 2024
Home / 2017 / Soest 2017

Soest 2017

In het donker trekken we de sleepwagen naar een 4e plaats

Daar waar afgelopen jaar Soest niet in de wedstrijdkalender te bekennen was, zijn we dit jaar opnieuw te gast op het Powerweekend Soest. Met wedstrijd nummer 9 zijn we lekker op weg in dit seizoen. 

Soest kenmerkt zich door een gezellige en ongedwongen ambiance, vooral op het gebied van de feesttent en het aanliggende terras. Voor de pulling-fans is het zelfs mogelijk om in het parc-fermé de trucks te bewonderen. Dat is natuurlijk erg leuk. 

Menig team laat zich verrassen door de baan. Daar waar we klei-achtige omstandigheden verwachtten, gedraagt de baan zich zanderig. Een rulle laag droog klei op een harde ondergrond. Sproeien in de aanloop naar de wedstrijd had in verband met de droogte wellicht gewenst geweest. 

Blue Legend heeft moeite zich te kwalificeren. Veel wielspin, weinig snelheid en de eerste kwalificatierun strandt op 95.84 meter. Ook Ruttchen, Iveco Schouten en White Champ weten deze ronde niet door te komen. 

Team Blue Legend slaat de handen ineen. We hebben nog 1 kans. Verschillende ideeën en strategieën worden besproken. We moeten meer snelheid en grip zien te vinden. De aanpassingen worden doorgevoerd. 

In de herkwalificatie weten we een overtuigende FP neer te zetten. White Champ gaat niet mee naar de pull-off.

De motor van de Blue Legend zit continu bovenin de toeren en hoeft niet echt te werken. “Zouden we in de pull-off opschakelen?” is een van de ideeën die speelt. Ook hier wordt in beslist en in de pull-off weten we met verve een full pull te noteren. 

Daar waar Max Verstappen in Monaco een accu-probleem op zijn stuur heeft, beleven wij Red-Bull achtige momenten als 1 van de accu’s van de led-schermen defect gaat. Helaas zonder reclame van onze sponsors verder. 

Led schermen blijven zwart door kortsluiting in accu-pack

 

Gedurende de avond wordt de kwaliteit van de baan steeds beter. De losse laag wordt vaster en de grip van de trucks verbetert. Het accent wordt van de zandhazen verlegd naar de klei-kanonnen.

Met 9 teams gaan we door naar de Finale. In een aardedonkere ambiance verrijden we de laatste run. In verband met de veiligheid leent de sleepwagenbemanning led-vlaggen van de collega’s van Forfarmers. De traditionele vlaggen waren niet zichtbaar voor de rijders, zo ook de trucks amper zichtbaar voor de toeschouwers die merendeels al afgedropen waren richting de feesttent.

Hulkje trapt af in de finale en weet de lat in de 98 meter te leggen. Hierop besluit de wedstrijdleiding de wagen extra te verzwaren. Hulkje komt later terug. Bram weet 89,50 meter neer te zetten en daarmee beslag te leggen op plek 3 als Ruttchen en Madmen met 98,36 meter samen de eerste plek delen. Nog een paar trucks te gaan. Alleen Black Sensation weet ons nog voorbij te rijden en stoot ons met 4 cm verschil van het podium. 

De uitslag 

1 Mad Men & Ruttchen
3 Mitas Black Sensation
4 Blue Legend
5 De Hulk

Volgende week maken wij onze opwachting in Rijsbergen in de klei.

Kijk ook op

Breaking news: Blue Legend will participate in NTTO competition

BRAKEL – After first being declared as Puller of the Year 2017, the marriage between …