zaterdag , 25 mei 2024
Home / 2012 / Soest 2012

Soest 2012

Twee weken na het drukke weekeinde waarin twee puntenwedstrijden afgewerkt moesten worden in Made en Oss; staan we weer aan de start van de achtste puntenwedstrijd van het seizoen 2012.

Het Nederlands kampioenschap 9,5 ton SuperSport brengt ons dit maal naar Soest in de provincie Utrecht. Op deze prachtige zomeravond in Soest gaan we de PK’s van de Rocking Horse maar weer eens meten met de rest van het deelnemersveld.

De start van de kwalificatie was deze keer voor de Veldhuizen Iveco, die als eerste voor de Hyproslee mocht aanhaken. Onze Rocking Horse mocht als 7e in de rij plaatsnemen voor de sleepwagen. De groene vlag om te starten liet echter even op zich wachten. Als gevolg van een technisch probleem aan de sleepwagen werd de baan niet vrijgegeven. In korte tijd is het probleem aan de sleepwagen weer hersteld door de vakkundige bemanning van Basrijs. De organisatie maakt van deze tijd gebruik om de baan weer wat te herstellen. De kleilaag lijkt toch enigszins wat zacht waarschijnlijk door de ondergrond waar hij op ligt.

Zoals het de Rocking Horse betaamd komt de V8 brullend en blazend tot leven en trekt hij met veel modder over de sleepwagen gooiend een prachtige Full Pull. Dit alles gadegeslagen door onze meegereisde supporters.

De kwalificatie werd overgedaan door de MVJ2 Scania, de VTN Iveco, Van Walsum en het Team Yellow devil. De twee eerste genoemde teams weten zich alsnog te plaatsen voor de finale.

In de finale stond de sleepwagen veel zwaarder. De Rocking Horse mocht weer aanhaken aan de sleepwagen, maar niet voordat de baan weer een tussentijdse onderhoudsbeurt heeft gehad. Alle voorgaande trucks waren al zo aan het ploegen geweest door de bovenlaag, dat dit zeker geen overbodige luxe was.

De Rocking Horse trekt de sleepwagen in de finale naar 94,33m; wat later goed blijkt te zijn voor een 5e plaats, jazeekusssss =>> net voor de MVJ1 [ps: 0,99 is meer dan 2×7.;-)]!!!!

Alleen de Mad Men weet in de finale een Full Pull neer te zetten. Misschien heeft de sleepwagen in de finale wel iets te zwaar gestaan waardoor de wedstrijd vroeg afgelopen lijkt te zijn. Immers alle trucks hebben maar 2 keer gereden.

Als toegift wordt besloten met een korte ketting een rondje vliegende meters te trekken.

Een aantal teams, waaronder Rocking Horse, heeft hier niet aan mee gedaan.

Na 8 puntenwedstrijden zijn we nog steeds de eerste Scania V8 in het klassement, met de hete adem van de MVJ2 in onze nek om onze 4e plaats in het NK 9,5ton SuperSport in te nemen.

Volgende wedstrijd vindt plaats bij onze zuiderburen in Merksplas.

1 Mad Men, MAN V 10, Eerde (NB)
2 De Manne van Janne 2, Scania   164-580, Heesch
4 Van Tilburg Bastianen, DAF 2700,   Vianen
5 Rocking Horse, Scania 142,   Nieuwaal

Kwalificatie

Wedstrijd

Kijk ook op

Werkhoven 2017

Na de opgelopen versnellingsbak schade in Merksplas was  het tijd om te repareren. Gelukkig zat …