dinsdag , 16 juli 2024
Home / 2017 / Rijsbergen 2017
"De crux van deze wedstrijd zit hem in de banden"

Rijsbergen 2017

Op zaterdagavond zijn we met het VTN Supersport circus te gast in Rijsbergen. Man man man, een wedstrijd die begint met troubles. Allereerst is er een reglementaire wijziging en rijden we de wedstrijd over 90 meter, i.v.m. de lengte van de baan en de bult aan het einde. Organisatie, misschien Blue Legend in Renswoude in ’t achterhoofd? De teller op de Hyproslee begint bij 10 en eindigt bij 100 m. 

De regen van de laatste dagen heeft, ondanks het afdekken van de baan, een natte glibberige laag op de baan doen verschijnen. De eerste trucks kunnen amper van hun plek wegkomen. Het team van de Hyproslee doet haar uiterste best de sleepwagen te verlichten zodat men weg kan komen, maar wel aan het einde genoeg over te hebben om de trucks te laten stoppen. Na de eerste 6 trucks wordt van ieder team een vertegenwoordiger naar de wedstrijdleiding gedirigeerd.

Maken we van de wedstrijd een demo, ivm het gebrek aan grip, of rijden we toch gewoon voor de punten omdat de omstandigheden voor iedereen gelijk zijn. Natuurlijk wisten wij het al snel:

“de crux van deze wedstrijd zit hem in de banden, niet in de PK’s”

Met 9 stemmen voor, en 7 stemmen tegen gaat de wedstrijd gewoon door. Na drie kwartier beginnen we dus opnieuw met nummer 1 van de startlijst. 

We proberen te rijden met de setting zoals we die vooraf bedacht hadden. Helaas zijn we de enige die zich niet in 1x weet te kwalificeren. Op het achterveld verversen we het water en denken we na over onze strategie. Een andere bandenspanning? Een andere versnelling. Keuzes worden gemaakt en in de herkansing vlamt de Blue Legend in een record tijd naar de meet.

Met 16 trucks de pull off in. Ook hier weten we netjes, doch nipt over de 100 m. te gaan. Hier nemen we afscheid van Mitas Black Sensation en Team Veldhuizen.

Het is gewaagd, maar zou zo mooi kunnen zijn. We schakelen op in de finale. In een enorme versnelling trekt Bram weg en strandt op 55.58 meter. Zeer teleurstellende afstand.

“Gegokt en verloren!” roept speaker Arco om

De Blue Legend krijgt toch grip, de toeren dalen, turbodruk valt weg en de motor gaat als een kaars uit. 

We worden vandaag helaas 13e, maar een ding is zeker. We hebben weer stapjes gemaakt in het leerproces om de Blue Legend en haar gedrag onder verschillende omstandigheden te begrijpen.

Tot volgende week in Cromvoirt.

Kijk ook op

Breaking news: Blue Legend will participate in NTTO competition

BRAKEL – After first being declared as Puller of the Year 2017, the marriage between …