zaterdag , 22 juni 2024
Home / 2015 / Rijsbergen 2015

Rijsbergen 2015

Een hete strijd in Rijsbergen, zo waren de weersvoorspellingen aan het begin van de week!

Terugkijkend op de zaterdagavond viel het eigenlijk allemaal wel mee met de voorspelde hitte. Toch werd er gestreden op het scherpst van de snede met soms maar 1cm verschil; dat dan weer wel!

Met een aangename temperatuur gaat de tocht naar Rijsbergen voor een avond truckpullen.
Onze beide Rockinghorses zijn vanavond weer van de partij. Rockinghorse Junior heeft vandaag een andere bestuurder op de bok, in de hoedanigheid van Arie. De start van de wedstrijd is voor de grote grijze Mercedes van Ruttchen gevolgd door Yellow devil. Na de eerste twee runs gaat de sleepwagen dan toch een stukje lichter, waarna de kwalificatie voor bijna alle teams met goed gevolg doorlopen wordt. Voor Rockinghorse Junior, met Arie op de bok, verloopt de kwalificatie echter wel heel spectaculair. De start gaat voorspoedig maar aan het einde van de run heeft Arie een meningsverschil met de gashendel, gevolg is dat de Scania bijna over de finish heen springt. Een fraai gezicht; maar of de techniek hier zo gelukkig van wordt is maar zeer de vraag?
Één ding is zeker; de naamkeuze Rockinghorse wordt hiermee wel eer aangedaan.
Een herkwalificatie is nodig voor de Vaku-puller, die de 2e maal wel zonder problemen de finish weet te bereiken.

De pull-off gaat verder met de volledige startlijst van 16 deelnemers. Rockinghorse Senior loopt met het linker voorwiel net los van de baan in 13,05sec naar de eindstreep. De pull-off wordt met goed gevolg door 12 deelnemers afgelegd. Helaas is één van de afvallers onze Rockinghorse Junior. De pull-off eindigt met hetzelfde probleem voor Junior als waarmee de kwalificatie is geëindigd. De start is zeer voorspoedig maar bij de 25 meter gebeurd precies hetzelfde als in de kwalificatie, met een grote sprong komt de Junior dan ook weer tot stilstand. Met een afstand van 53,06meter, goed voor een 15e klassering, is het dan ook klaar voor vanavond. Toch maar eens kijken wat hier aan de hand is! De overige afvallers in deze ronde zijn Goorden met de Volvo, Yellow devil en White Champ.

Zoals gezegd wordt met 12 teams de finale gereden. In de finale heeft de sleepwagen bemanning een perfecte afstelling gevonden. De Hulk en Madmen weten een full-pull te rijden. Zes teams weten een afstand neer te zetten van 90meter plus, de Moaskanttrekkers, Rockinghorse Senior en Verspui stranden rond de 85meter; waarbij 2 laatstgenoemden nogal last hebben van springen. In ieder geval moet Bram bij de 80 meter van het gas af om de machine onder controle te houden. Met een afstand van 83,06meter is de koek op voor vanavond en moeten we genoegen nemen met een 10e plaats voor Rockinghorse Senior. Het mooie in dit verhaal; vorig jaar hadden we ook dit probleem hier in Rijsbergen. Misschien dan toch een band die door de velg heen draait? Wie zal het zeggen, in ieder geval stof tot nadenken.

Een superfinale is vanavond weggelegd voor een 2-tal teams. Madmen gaat van start voor hun laatste run deze avond en weten de Hyproslee op 84,44meter te zetten. De Hulk weet de sleepwagen nog eens 6meter verder te brengen op 90,61meter en zijn daarmee de winnaar in Rijsbergen. Uitslag Rijsbergen: 1.de Hulk; 2. Madmen; 3. Tilburg-Bastianen.

Volgende ronde is Cromvoirt op zaterdag 11 juli 2015.

 

 

Kwalificatie Senior

Pull-off Senior

Finale Senior

Compilatie van Scania Pulling

Kijk ook op

Werkhoven 2017

Na de opgelopen versnellingsbak schade in Merksplas was  het tijd om te repareren. Gelukkig zat …