zaterdag , 22 juni 2024
Home / 2015 / Renswoude 2015

Renswoude 2015

Een zeer geslaagde vrijdagavond op het Powerweekend in Made gevolgd door een (voor ons) minder geslaagde avond in Renswoude. Twee totaal verschillende wedstrijden in één weekend.

Waar in Made alles lijkt te kloppen, lijkt in Renswoude alles tegen te zitten.
In tegenstelling tot vorig edities is TT-Renswoude dit jaar opgenomen in de kalender als een puntenwedstrijd.

Om 19.00uur gaat de avond van start. De sleepwagen voor vanavond is SimplyTheBest.
Iveco Schouten mag als eerste voor de sleepwagen en de eerste full-pull is een feit. Madmen mag als 2e aanhaken. De MAN komt een beetje moeilijk weg en weet zich niet te herstellen, zij mogen het nog een keer gaan proberen in de herkwalificatie. Als 9e gaat Rockinghorse Senior de strijd aan met de sleepwagen. Voortvarend komt Senior uit de startblokken en niets lijkt een full-pull in de weg te staan. Met hoge snelheid stuift Senior naar de eindstreep en als een razende komt de grondberg aan het einde van de baan steeds dichterbij. Met nog een aantal meters in het vooruitzicht gaat Bram van het gas af, echter de sleepwagen remt als een malle met het gewicht voorop, het resultaat; met 99,36meter net geen full-pull. Jammer, maar helaas; gelukkig hebben we de herkwalificatie nog.
Voor Rockinghorse Junior is de kwalificatie geen probleem. Een herkwalificatie is nodig voor 4 teams, waaronder: Wakker trucks, Madmen, BlackWidow en natuurlijk onze Rockinghorse Senior. In de herkansing weten 3 van de 4 teams zich te plaatsen voor de Pull-off. Alleen BlackWidow weet geen Full-pull te creëren, zij krijgen de motor niet lekker aan de gang als gevolg van een probleem met de brandstofpomp.
De Scania van Wakker trucks weet in de herkansing een Full-pull te scoren maar mogen niet aan de Pull-off deelnemen omdat de toerenmeting niet goed functioneert.
Rockinghorse Senior vliegt tijdens de herkwalificatie zo hard over de baan dat Bram met de Scania bijna met zijn neus in de grondberg geparkeerd staat. Een mooie run met een dikke afstand.

Met 13 trucks wordt de Pull-off verreden. De sleepwagen gaat flink zwaarder. Bij de eerste trek met de Iveco zien we al dat de Pull-off een grote afvalrace gaat worden, met 99,71meter heeft SimplyTheBest een mooie afstelling weten te realiseren. Bijna alle teams bijten zich stuk op de afstelling van de sleepwagen. Ook Bram met Rockinghorse Senior heeft moeite om de sleepwagen binnen de baan te houden. Bij de start blijft de combinatie naar rechts trekken. Bram probeert door stuurcorrectie de sleepwagen naar het midden van de baan te krijgen, echter met de voorwielen lichtjes los van de grond blijft de combinatie naar rechts trekken. Even dreigt de Rockinghorse buiten de baan te raken, maar zodra het gas dicht gaat duikt de Scania met een dreun op de grond. Zo dan!, das een beste klap, die je niet vaak moet hebben als je de boel heel wilt blijven houden. 82,65meter, meer zit er niet in voor Rockinghorse Senior. Bram mag een 9e plaats op zijn lijst noteren in Renswoude.

Voor Rockinghorse Junior loopt de Pull-off ook niet zo best af. Volle bak komt Junior uit de startblokken, maar bij 45meter begint Junior dikke zwarte rook achter de cabine te blazen. Arjan merkt dat het vermogen wegvalt en breekt de run direct af. Een blik achter de cabine leert ons dat de aansluiting van de uitlaatbuis op het uitlaatspruitstuk los geschoten is. Zo op het eerste gezicht valt het allemaal wel mee en is dit vrij eenvoudig te herstellen. Met 61,16meter op de teller van de sleepwagen moet Arjan genoegen nemen met een 12e plaats vanavond.
Een groot verschil met de uitslag in Made, zo zie je maar weer dat de kleinste details het verschil kunnen maken in een wedstrijd.

De finale wordt gereden met Madmen, de Hulk en MvJ2. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Mad Men en tweede werden De Manne van Janne 2 met 62,22 meter. De Hulk werd met 81,76meter derde als gevolg van een toerenoverschrijding en daarmee diskwalificatie.

 

 

Kwalificatie Sr. Poging 1

Kwalificatie Sr. Poging 2

Finale Sr.

Wederom een compilatie van het ScaniaPulling kanaal

Kijk ook op

Werkhoven 2017

Na de opgelopen versnellingsbak schade in Merksplas was  het tijd om te repareren. Gelukkig zat …