dinsdag , 16 juli 2024
Home / 2014 / Renswoude 2014

Renswoude 2014

De Truck- en Tractorpulling Renswoude wordt georganiseerd door de PJGU Woudenberg e.o. Dit jaar hebben zij voor de 13e maal het jaarlijkse evenement georganiseerd.

In het truckpulling seizoen 2014 zijn de trucks van de beide VTN 9,5ton klasse uitgenodigd om te komen rijden in Renswoude. Op de vrijdagavond is er voor de 9,5ton Hobbysport een puntenwedstrijd georganiseerd en voor de Supersport is er op de zaterdagavond een demowedstrijd. Met in totaal 6 trucks(later op de avond 7) uit het 9,5 ton Supersport klassement waren we aanwezig in Renswoude.

Omstreeks 21.30 in de avond zijn de trucks aan de beurt.

De wedstrijdbaan van vanavond is een droge kleibaan die er nog zeer behoorlijk uitziet na het geweld van 2 dagen truck- en tractorpullen.

Volgens de startlijst wordt de wedstrijd gestart met de Rockinghorse senior. Het optoeren van de senior gaat goed en hij komt lekker uit de startblokken. Na een meter of 15 volgt een doffe klap met vuur onder de auto en als je goed gekeken hebt ook in de luchtinlaat. Als gevolg van technische mankementen met de turbo wordt de eerste trek dan ook afgebroken. Alhoewel de combinatie vroegtijdig tot stilstand komt wordt de senior afgekoppeld om te kijken wat er aan de hand is. Later blijkt dat RH senior niet meer terug zal komen die avond als gevolg van turboschade.

Vervolgens komt een voor de 9,5 ton supersport een relatief nieuwe deelnemer aan de start. De truck is een oude bekende binnen de sport en komt nu uit onder de vleugels van Wakkertrucks. Zij rijden met de Scania 113 de eerste full-pull vanavond. Veldhuizen, Vlastuin en Rockinghorse junior volgen met een Full-pull.

De MAN van No Risk No Fun is helaas niet op tijd om de eerste trek te rijden, zij rijden vanavond in Made nog een punten wedstrijd voor de NTTO. Zij zullen later op de avond nog aan proberen te haken.

De laatste trek in de eerste ronde is voor de Madmen die vanavond ook naar Renswoude gekomen zijn. Alsof er niets achter de Man hangt gaat het blauwe kanon naar de andere zijde van de baan. De MAN loopt weer fantastisch deze avond. De sleepwagen heeft een behoorlijke afstelling gevonden op deze baan, maar tegen dit geweld is weinig opgewassen.

In de 2e trek worden de full-pulls al een stuk minder. Vlastuin strandt op 83,94m, Wakker trucks, Veldhuizen en Rockinghorse junior eindigen rond de 95m. Inmiddels is de No Risk No Fun ook gearriveerd uit Made en haakt in de 2e ronde aan. Zonder probleem rijden zij een full-pull. Als laatste volgt de MAN van Madman die ook zonder problemen de 100 meter vol rijd.

 

Beide MAN’s gaan strijden in de finale en daarna nog een superfinale. In de superfinale gaat de Madmen MAN in een hoge versnelling weg , de snelheid gaat er rap uit en in het zicht van de finish waait de MAN bijna uit. Echter met de hakken over de sloot wordt de full-pull toch gehaald. No Risk no Fun gaat de baan op en lijkt makkelijker dan de Madmen naar het einde van de baan te komen, echter komt de No Risk No Fun MAN niet meer zelfstandig van de finishlijn weg. 3 wedstrijden in 2 dagen lijken hier zijn tol te eisen.

 

Organisatie goed, baan goed en weersomstandigheden goed! Een geslaagd zaterdagavondje ongedwongen truckpullen hier in Renswoude.

Volgende puntenwedstrijd wordt gehouden in Soest op 27 juni.

 

Sr. kwalificatie

Sr. kwalificatie zijaanzicht

 

Kijk ook op

Merksplas (B) 2017

Mijn hemel, dat het in Merksplas zo’n slagveld zou worden kun je in je stoutste …