zondag , 23 juni 2024
Home / 2012 / Oudenhoorn 2012

Oudenhoorn 2012

Met een aardig koppeltje supporters rijden we in colonne naar het Zuid Hollandse Oudenhoorn.

Tijdens de Trekker Trek Voorne en Putten 2012 komt het 9.5 tons VTN circus tot leven om op de Oudenhoornse klei te strijden om de punten. De wedstrijdbaan zo hard als beton lag er droog en strak bij.

Als eerste mochten wij voor een “onbekende” sleepwagen, te weten de Black Fury, aankoppelen voor de proeftrek. Met een overtuigende full pull kon de Rocking Horse de sleepwagen de baas. De afstelling werd door menigeen ” pittig” gevonden en er werd besloten de sleepwagen te verlichten. Rocking Horse was dus meteen gekwalificeerd. Tijdens de kwalificatie met de verlichte sleepwagen moest een enkeling zich in 2x kwalificeren en voor 3 teams betekende het dat ze niet mochten deelnemen aan de wedstrijd. De Vaku Puller, Whitechamp en de Scania van van Donselaar konden naar huis.

De gang zat er niet echt in tijdens dit evenement en het moet gezegd worden, zonder organisatie en vrijwilligers tegen het hoofd te stoten, dat we wel strakkere en beter georganiseerde wedstrijden gewend zijn. De kwalificatie duurde (te)lang, friet halen duurde lang en de commentator had waarschijnlijk nog nooit een truckpullwedstrijd gezien en wist zonder gene tijdens het aankondigen te vertellen dat de Rocking Horse met een V12 reed. Tijdens de aankondiging voor de finale degradeerde de Rocking Horse naar een V6, aldus de expert, die met een schuin oog de informatie van truckpulling.nl (foutief) voorlas.

Eindelijk, na 2 uur kwalificeren kon de wedstrijd gaan beginnen. Er werd besloten de baan voor de 1e deelnemer nat te spuiten.

Met de ervaring van de kwalificatie, de verkregen info, de natte baan en ervaring wordt binnen het team overlegd, welke strategie gekozen wordt voor de wedstrijd. De truck staat klaar en vol spanning wachten we af wat de 1e run van de finale brengt. Bram en Jurgen toeren op en meteen lijkt de gang er niet goed in te komen. Veel slip helpt onze full-pull poging om zeep en op 92.11 meter valt het hele boeltje stil. Eén geluk, de Rocking Horse komt niet tot stilstand doordat hij “uitgaat”  en alles is nog heel. Onze auto is een echte zandbaan auto en de combinatie van versnelling, bandenspanning, ervaring op klei, grip, slip, snelheid en het werkelijke sleepwagengewicht pakt ditmaal slecht uit. Hieruit blijkt maar weer dat het altijd lastig is om als eerste te rijden. Team Veldhuizen en MVJ1 vallen in deze ronde ook uit, maar weten wel meer meters te pakken dan wij.

In de superfinale weet Madmen weer zeer overtuigend te full-pullen terwijl de overige deelnemers snoeihard stilgezet werden door de Black Fury, die ons insziens een aardige blok aan het been lijkt te zijn. Boven verwachting. MVJ2 en Iveco Schoute eindigen als 2e en 3e.

Helaas zakken we naar plaats 4 in het klassement. De punten in het NK van plaats 2,3 en 4 liggen dicht bij elkaar dus aanstaande vrijdag gaan we er weer vol tegenaan in Werkhoven.

Niet als eerste gelukkig maar wel weer een kleibaan……..

Hieronder vind je de filmpjes van de 2 runs in Oudenhoorn 2012 vanuit verschillende hoeken.

Kwalificatie

Kwalificatie

Finale

Finale

 

 

Kijk ook op

Werkhoven 2017

Na de opgelopen versnellingsbak schade in Merksplas was  het tijd om te repareren. Gelukkig zat …