zaterdag , 22 juni 2024
Home / 2017 / Oud Gastel 2017

Oud Gastel 2017

Soms zit het mee en soms is het niet helemaal wat je er van verwacht.

In het zand van Oud-Gastel werd de 3e puntenwedstrijd verreden. De organisatie van dit evenement is in handen van de vrijwilligers van Pulling Gastel. Het prachtige wedstrijdterrein herbergt dit jaar geen 2 maar zelfs 3 banen voor de diversen klassementen.

De eerste deelnemer is altijd de gelukkige om de sleepwagenafstelling te testen. Vanavond zijn wij dus de sigaar met de Bluelegend om de spits af te bijten. In principe hebben we met de nieuwe configuratie nog niet echt gereden op een zandbaan, voor de rijder dus extra lastig om op gevoel te beoordelen wat de juiste afstelling moet zijn. Het is echter geen probleem om tijdens de kwalificatie iets te proberen want er is altijd nog een herkansing. De eerste run gaat echter al faliekant de mist in; geen grip vanaf de start, hoog in toeren, met de achterwielen driften van links naar rechts, een hoop grond voor de sleepwagen en nog veel meer ellende. Bram besluit dan ook om na 45m de run af te breken want dit is bout in het kwadraat!!

Na ons volgen nog 3 auto’s voordat de sleepwagen zijn uiteindelijke afstelling gevonden heeft. Na 6 auto’s mogen we weer aanhaken voor de kwalificatie, ook nu halen we het einde niet. Met 89m is het niet genoeg om ons te kwalificeren. Dus op naar de herkwalificatie; maar eerst even beraden wat we gaan doen, er komt zoveel witte rook vrij dat het gewoon mistig werd op het wedstrijdterrein. Na een korte inspectieronde lijkt er op het eerste gezicht technisch weinig aan de hand dus gaan we het maar weer proberen.

In de herkwalificatie hebben we de tactiek iets veranderd en wordt geprobeerd om wat beheerster weg te rijden. De aangepaste techniek lijkt zijn vruchten af te werpen en dat resulteert dan ook in een full-pull. Van de 18 deelnemers gaan er 16 verder in de pull-off, helaas vallen de Manne van Janne 2 en Mitas black sensation af.

Met 16 deelnemers gaat de pull-off van start. Ook nu mogen we weer als eerste aanhaken voor de verzwaarde Hyproslee. In een stevig verzet wordt de Scania de sporen gegeven. Over de linkerzijde wordt tevergeefs naar grip gezocht. Helaas wordt de pull-off afgesloten op 94,09m door de Bluelegend. Kl…t…nz….i,  geen finaleplaatsje vanavond. 11 deelnemers weten wel een full-pull te rijden en kunnen deelnemen aan de finale. Uiteindelijk is het een 13e plaats waar we vanavond genoegen mee moeten nemen.

 Zand is dus nog niet ons dingetje met de nieuwe configuratie, maar dat is helemaal niet erg. Het is maar net  hoe je tegen deze onbewerkte briljant aan kijkt. Sneller, beter en ‘wat kunnen we hier weer van leren’ is het devies.

Volgende evenement waar we aan willen haken is Stroe, dit is een NTTO-wedstrijd. Echter zullen we aankomende week wel even moeten kijken waar al die witte rook vandaan gekomen is. Één ding kunnen we al wel uitsluiten; het is geen nieuwe paus in het Vaticaan!

Kijk ook op

Breaking news: Blue Legend will participate in NTTO competition

BRAKEL – After first being declared as Puller of the Year 2017, the marriage between …