dinsdag , 16 juli 2024
Home / 2011 / Oss 2011

Oss 2011

Op zaterdagmiddag trokken wij met ons span weer richting Oss om ons om 18 uur te melden voor de aanvang van de 9.5 tons supersport klasse.
Omstreeks dit tijdstip was er nog nauwelijks publiek te bespeuren maar gaandeweg de avond bleek dit toch een veelbezocht evenement te zijn waar vooral veel brabantse gezelligheid te vinden is.

Met 2 commentatoren die als elkaars side-kick fungeerden en elkaar perfect aanvulden met spreuken als: zunne vuurbal, maaskantje jonguh, ons pap ons mam enzovoorts werd er een gezellige sfeer gekweekt langs de baan.

Als eerste mocht Mad Men de proeftrek uitvoeren. Door het aanwezige grondverzet materieel werd last-minute een baan gecreeerd die wel nat was, maar beter als gedacht.
Mad Men trok een full pull, maar niet geheel overtuigend. Rocking Horse was derde en bleef met wielspin nog voor de 100 meter lijn steken. Nadat Rocking Horse had gereden werd door de organisatie besloten om de sleepwagen te verlichten.

We kregen dus opnieuw 2 kansen om ons te kwalificeren. Na een fikse regenbui, waarbij de paraplu’s omhoog werden gestoken en er gretig gebruik werd gemaakt van de feesttent en zeilentrailers, werd de wedstrijd na een uur hervat. Er werd wederom een laag grond van de baan geschraapt en deze lag er heel behoorlijk bij. De kwalificatieronde vorderde gestaag en de eerstvolgende mogelijkheid grepen we aan om de FP te pakken.

Nadat Mad Men in de 1e pull off als een razende de overkant bereikte werd besloten de kar versneld te verzwaren. De zwaardere instellingen dwongen de Rocking Horse tot stilstand bij 82.23 meter. Menigeen dacht dat de wedstrijdleiding een cruciale fout had gemaakt door het extra verzwaren van de wagen in de 1e pull off, echter er ontvouwde zich een wedstrijd die spannender was dan verwacht. Zeker voor Rocking Horse, die geduchte tegenstanders toch achter zich zag eindigen. 2 teams wisten de FP te halen en in de super finale was het team Ructchen Powerrr die de 82.34 van Manne van Janne 1 overtroefde met wederom een FP.

Een spannende wedstrijd. Onverwachte uitslagen. De kaarten zijn opnieuw verdeeld.

Onze Rocking Horse houdt zich goed. Elke run die het nieuwe blok draait lijkt hem beter in zijn vel te doen komen zitten.

1e kwalificatie Rocking Horse (video John)

2e kwalificatie Rocking Horse (video John)

2e kwalificatie Rocking Horse (video Dirk)

1e Pull Off Rocking Horse (video John)

1e Pull Off Rocking Horse (video Dirk)

Kijk ook op

Werkhoven 2017

Na de opgelopen versnellingsbak schade in Merksplas was  het tijd om te repareren. Gelukkig zat …