dinsdag , 16 juli 2024
Home / 2016 / Odijk 2016

Odijk 2016

Op vrijdagavond 5 augustus staat Odijk op de kalender bij de 9,5 ton supersport trucks. Met zeventien deelnemers op de startlijst weer een volle bak. Na de tractoren zijn rond 20.30 uur de trucks aan de beurt. De sleepwagen voor vanavond; de Black Fury. Het goede weer en de prachtige baan zijn voldoende argumenten om een lekker avondje te pullen.
De start van deze avond is voor Verspui, die de Black Fury aan de overzijde van de baan weet te brengen. De afstelling van de sleepwagen is gelijk goed dus gas erop. Voor de meeste teams is het dan ook geen probleem om zich te kwalificeren. Voor Black Widow was de avond bij de eerste run al ten einde met 63 meter als gevolg van een kapotte regulateur. Voor de Bluelegend is de kwalificatie kat in het bakkie, maar vanzelf gaat het absoluut niet. De black Fury rijdt toch wel heel anders als de Hyproslee van Basrijs.
Een aantal teams heeft een herkansing nodig. De Moaskanttrekkers moeten de run overdoen vanwege een toerenoverschrijding evenals Vaku Puller die ook een herkansing nodig heeft om zich te kwalificeren. Gelukkig lukt dit beide teams.

In de Pull Off rijden de mannen van Verspui een afstand van 82,69 meter. De sleepwagen blijkt goed zwaar en het zou niet gemakkelijk zijn om een Full Pull te rijden. Ook dat hebben wij ondervonden in de Pull-off. Bram krijgt de Blue Legend niet goed weg en helaas staat de teller op 30.08 meter dat is net te ver voor een herstart! Balen natuurlijk dat we niet terug kunnen om de Pull-off nog een keer te rijden, maar regels zijn regels. Later blijkt de auto maar amper in de versnelling te krijgen. We vermoeden dat we een koppelingsprobleem hebben. Thuis maar eens kijken wat er aan de hand is. Later in de week blijken er een aantal platen zodanig krom te zijn, dat hiermee de slechte start in de pull-off van Odijk wel aardig te verklaren valt.
Een avond om gauw te vergeten maar dat hoort natuurlijk ook bij het spelletje truckpulling, volgende keer beter!
De volgende wedstrijd zullen we rijden in Hongarije op uitnodiging van de Europese tractorpulling organisatie ETPC.
Vrijdag 12 augustus t/m zondag 14 augustus zullen we in Hajdúböszörmény Hongarije te zien zijn.

 

Kwalificatie

Pull Off

Pull Off (voorzijde gefilmd)

Compilatie van de vrienden van het Scania Pulling kanaal

Kijk ook op

Werkhoven 2017

Na de opgelopen versnellingsbak schade in Merksplas was  het tijd om te repareren. Gelukkig zat …