dinsdag , 16 juli 2024
Home / 2015 / Odijk 2015

Odijk 2015

Laat, later, laatst…! Laat.. begon de wedstrijd; later… werd het vanzelf en half 2 ‘s-nachts, het laatst ooit dat de we de auto’s geladen hebben om terug richting Gameren te vertrekken.

De wedstrijd in Odijk werd op vrijdagavond 31juli verreden onder een heerlijk avondzonnetje. Een mooi en goed verzorgt evenementen terrein met twee superstrakke kleibanen met zeer veel grip. De opzet van het terrein; goed voor elkaar en voor elk wat wils, je zou zeggen voldoende ingrediënten voor een succesvolle avond.

De wedstrijd voor de trucks verliep echter niet helemaal vlekkeloos. De start was al aan de late kant, met een deelnemersveld van 18 trucks is een aanvangstijd van 20.30uur gewoon te laat. Door omstandigheden werd de strijd pas gestart om 21.00uur. De Vaku-puller gaat van start, echter het duurt zeer lang voor de auto zijn poging mag starten. Nadat uiteindelijk de groene vlag getoond wordt gaat het bij de start dan toch faliekant mis. Bij het wegrijden duikt de Volvo met zijn neus naar beneden en met een dreun rijdt de sleepwagen Black Fury achter op de Vaku-puller. Voor de Rocking horses is de kwalificatie geen probleem. Vijf teams hebben een herkansing nodig. Helaas weten Veldhuizen, Yellow devil en Red madness ook met een herkansing zich niet te kwalificeren. Rond de klok van 23.00uur is de kwalificatie dan ook eindelijk doorlopen en zijn de eerste afvallers van de avond een feit.

In de pull-off wordt de sleepwagen weer iets verzwaard, de Vaku-puller moet een aardig tandje bij zetten om de Black Fury over de streep te jagen. Desalniettemin weten 12 trucks, waaronder onze beide machines, een Full-pull te rijden. Eigenlijk zijn er dit net iets te veel als er zo laat op de avond gereden wordt.

De finale gaat van start, wederom met de Vaku-puller als proefkonijn. De Volvo gaat wel iets te makkelijk over de 100meter lijn. Er wordt besloten om de sleepwagen zwaarder te zetten en opnieuw te starten. De Manne van Janne 2 komt niet goed weg en strand bij de 38meter. Zo is dus de Hulk aan de beurt. Met een ongelooflijke snelheid wordt de Volvo over de streep gejaagd. Onze Rockinghorse Senior gaat voortvarend van start maar in het zicht van de finish wordt de snelheid aardig begrenst door de Blackfury en op 97,47meter valt de rode vlag. Rocking Horse Senior komt ruim 2,5 meter tekort maar weet hiermee wel de vijfde plek te veroveren in Odijk. Rockinghorse Junior weet de Blackfury 88,77meter ver te brengen, goed voor een 8ste positie. Inmiddels is het ver na middernacht en hebben we nog steeds vier auto’s die een full-pull hebben gereden. Na overleg wordt besloten dat er geen tijd meer is om een superfinale te rijden en dat de punten voor de eerste 4 posities bij elkaar opgeteld worden en weer door 4 te delen. De punten worden verdeeld onder De Hulk, Ruttchen Powerr, Mad Men en Iveco Schouten.

De organisatie in Odijk was op zich goed geregeld en had alle ingrediënten om er een mooie truckavond van te maken. Daar heeft het zeker niet aan gelegen. Alleen het aanvangstijdstip moet men eens grondig bekijken en overwegen om dit eerder op de avond te zetten. Verder heeft het team van Blackfury een prachtige sleepwagen ter beschikking maar zal toch wat huiswerk moeten doen aan de afstelling van de sleepwagen wanneer deze ingezet wordt bij de 9,5ton supersport. Desalniettemin is het net als bij de trucks, altijd op zoek naar de juiste afstelling en leren door vallen en opstaan. Uiteindelijk zullen meerdere sleepwagens het wedstrijdelement in de truckklasse een toegevoegde waarde geven en zal het de strijd aantrekkelijker kunnen maken. Verder is het voor de toeschouwers een toegevoegde waarde om ook eens iets anders te zien dan alleen de Hyproslee. Kortom; komt tijd, komt raad en geef het de kans om iets moois te worden.
Volgende wedstrijd is Montfoort op vrijdagavond 7 augustus 2015.

 

 

 

Compilatie van het ScaniaPulling kanaal

Kwalificatie Senior

Pull-off Senior

Finale Senior

Kijk ook op

Werkhoven 2017

Na de opgelopen versnellingsbak schade in Merksplas was  het tijd om te repareren. Gelukkig zat …