maandag , 27 juni 2022
Home / 2017 / ‘Nu moeten we de weg omhoog inslaan!’
Jarno van Hemert

‘Nu moeten we de weg omhoog inslaan!’

BRAKEL – Het seizoen 2017 is vooralsnog het verhaal van het zand versus de Blue Legend, 3-0. Leende (9e), Oud-Gastel (13e) en Geffen (14e) waren stuk voor stuk geen succesnummers. En dan kreeg het team ook nog eens niet de juiste richting gevonden. Vrijdag moet het de weg omhoog weer in zien te slaan. En liefst meteen, want de officiële thuiswedstrijd van Nederhemert wacht. Jarno van Hemert, chef-engineer van de Blue Legend, lacht als een boer met kiespijn als hem de uitslagen nog eens worden voorgelegd.

“Het frustrerende is vooral dat het er ook niet beter op werd. We weten vooral wat er allemaal níet werkt. Maar wat er wel werkt, zeker op het zand, daar tasten we nog in het duister.”

Waar zit het hem in, denk je?

“Er is natuurlijk heel veel gebeurd met de truck. Toen we vorig jaar debuteerden in Nederhemert met de Blue Legend was de truck al totaal anders. Niet alleen qua lay-out, maar ook in zaken als balans en gewichtsverdeling. Daardoor reageert hij anders dan hij al die jaren daarvoor heeft gedaan. Dat is niet erg, maar je moet er wel achter kunnen komen aan welke knoppen je moet draaien om wat te veranderen.”

En toen ging hij deze winter weer compleet op zijn kop.

“Precies! Vooropgesteld: we zijn dik tevreden met het vermogen wat hij inmiddels levert. Dat is echt ongekend. En dat ziet ook iedereen. En ook de betrouwbaarheid stemt dik tevreden. Maar je kunt nog zoveel vermogen hebben. Het gaat er uiteindelijk om dat je het ook op de baan weet te krijgen.”

Nu zeggen jullie; ‘Dat zand, dat ligt ons niet.’ Hoe zit dat met de klei dan?

“Kijk naar Herwijnen. Daar zaten we op een centimeter van het podium. Daarmee wil ik niet zeggen dat als we op de klei rijden, alle problemen dan als sneeuw voor de zon opgelost zijn. Maar deze truck doet het ontegenzeggelijk beter op de klei dan op het zand.”

Nu Nederhemert waar het allemaal begon vorig jaar.

“Iedereen binnen het team snapt wat Nederhemert betekent. Voor de fans, voor de sponsoren. Maar dat geldt ook voor het hele team. Als wij mochten kiezen in welke wedstrijd we zouden excelleren, zou daar absoluut Nederhemert uitkomen.”

Jullie zijn er dus klaar voor. Is de truck er ook klaar voor?

“Zo goed als. We hebben nog drie dagen waarin we nog wat zaken willen optimaliseren. Maar dat zijn meer de gebruikelijke onderhoudszaken.”

Waar hebben we het dan over?

“De koppeling vereist nog wat aandacht. En onze achteras. Maar die heeft wekelijks aandacht nodig. Een nieuwe achteras ligt klaar, maar daar moet de set-up van de truck voor veranderd worden. En dat wordt winterwerk.”

Kan zoiets niet nu al?

“Kunnen is natuurlijk relatief. Want alles kan. Maar grote upgrades als deze zijn bijna niet te doen gedurende het seizoen, omdat we vrijwel wekelijks moeten rijden. Wat wel zo is: het lijstje voor komende winter krijgt steeds meer vorm.”

Over Anton Kuijntjes

Anton Kuijntjes is eigenaar van marketingcommunicatiebureau Dirk doet uit Brakel, auteur van 'Zweet' en heeft daarnaast diesel in het bloed.

Kijk ook op

Stroe 2017 EK

Nadat we ons met een gedeelde eerste plaats in Meerkerk bij de NTTO 8,5 ton …