zaterdag , 25 mei 2024
Home / 2015 / Nederhemert testdag 2015

Nederhemert testdag 2015

De eerste meters zijn weer gereden in 2015. Ook dit jaar maakt Oranje-vereniging “Oranje Trouw” uit Nederhemert het weer mogelijk om te testen met de trucks na de winterstop. Voor de truckpulling teams is dit een uitstekende mogelijkheid om de eventuele uitgevoerde modificaties te testen en de auto’s eens flink aan de tand te voelen voordat de wedstrijden beginnen.

Beide Rockinghorse machines zijn aanwezig in Nederhemert. Rockinghorse Junior gaat de eerste run weer als de brandweer vandaag.

Voor Rockinghorse Senior is het vandaag de eerste keer dat met de nieuwe configuratie van de achterzijde wordt getrokken.

De achterzijde van Senior is flink op de schop gegaan; het chassis is een paar centimeter verlengd, de achteras is naar achter verplaatst, trekoogbevestiging is gemodificeerd en de posities van  alle ballast is kritisch bekeken. Verder zijn nog diverse andere modificaties aangebracht.

Voor Senior is het een spannend moment, de eerste keer in de nieuwe configuratie voor de kar!. Blijft alles op zijn plaats en hoe pakken al de modificaties uit?  Zonder problemen brult Senior naar de Full-pull. De eerste indruk is goed, op een beetje waterlekkage na gaat alles naar wens. Opluchting na deze eerste run!

Voor beide auto’s is vandaag een setje andere banden beschikbaar om te testen. De heren van Profile Tyrecenter Altena uit Wijk en Aalburg wisselen tussen de treks door de banden van zowel Rocking Horse Senior als Junior.

Beide auto’s gaan een paar keer voor de sleepwagen met de nieuwe banden zodat we wat gevoel krijgen met de nieuwe configuratie. De eerste indruk is goed maar de uiteindelijke resultaten zullen we toch pas bij krachtmeting op de wedstrijden gaan zien.

Al met al goed gelopen. Wel hebben we bij beide auto’s wat aandachtspunten voor de eerste wedstrijd in Herwijnen.

Vanaf deze plaats weer complimenten voor de organisatie van deze dag. Vrijwilligers van Oranjevereniging Oranje Trouw, baan commissie, catering en verder iedereen die deze dag mogelijk hebben gemaakt; “Hartelijk dank”!!!!!”.

 

 

Run 1 Sr.

Run 2 Sr.

Compilatie van Ralf Meinster

Kijk ook op

Hajdúböszörmény (HU) 2015

In navolging op vorig jaar kwam opnieuw de uitnodiging van de ETPC om met onze …