zaterdag , 25 mei 2024
Home / 2017 / Nederhemert 2017 en sponsor BBQ

Nederhemert 2017 en sponsor BBQ

Nederhemert; de thuiswedstrijd van diversen teams uit de Bommelerwaard. Voor de 10e keer wordt dit evenement georganiseerd door de oranje vereniging “Oranje trouw”uit Nederhemert.

Nederhemert is één van de weinige locaties in Nederland waar een permanente truckpullingbaan ligt, inclusief evenementen terrein en de nodige veiligheidsvoorzieningen. Een met zorg en vakmanschap door vrijwilligers aangelegde kleibaan op een permanente locatie. Ook dit jaar ligt er  weer een kogelharde kleibaan waar de pullers kunnen wedijveren.

Voor het team Blue legend is Nederhemert toch altijd een speciale gelegenheid, een moment om voor eigen publiek te rijden en een moment om wat extra’s voor je sponsoren te doen.

Voorafgaand aan de wedstrijd hebben we dit jaar een barbecue georganiseerd voor onze sponsoren uit ons sponsornetwerk “Tis net werken”. We proberen voor deze momenten telkens een locatie van één van onze sponsoren te bezoeken. Deze ronde hebben we de beschikking gekregen over een locatie van Gerrit Robbemondt van Robbemondt bouwbedrijf die tevens de voorzitter van de Nederhemertse Oranje vereniging “Oranje trouw” is.

Het is een zonnige dag en het weer helpt dus mee om er een mooie avond van te maken.  Na een gezellig hapje en een drankje met een aantal sponsoren van de Blue legend vertrekt het team met de auto alvast naar de wedstrijdlocatie 100 meter verderop.

Na het debacle op de zandbanen waar we voldoende vermogen hadden, maar totaal geen grip hopen we dat deze avond een aantal zaken in ons voordeel uit gaan pakken.  We staan op de vierde startplaats dus kunnen we vrij snel ons kunstje ten tonele gaan brengen. Met een verzet waarvan je afvraagt; is dit echt wel waar; wordt een kwalificatierun neergezet met de snelste tijd. De banden komen hier echt wel uit de verf, of nie?

Alles waar we op hoopten valt nu samen; er is vermogen, de balans is goed en de banden lijken te gaan doen waar ze voor gemaakt zijn. Als dit geen voorbode van een mooie avond is? Één voor één gaan de auto’s voor de Hyproslee, de ene keer wat meer succesvol dan de andere. Bijna alle deelnemers weten zich te kwalificeren, alleen Murphy’s law gaat niet mee naar de Pull-off. Met een startveld van 15 deelnemers gaat de pull-off gereden worden. Ook in de pull-off gaat de Blue legend  weer met een bloedgang naar de 100m. Dit is waar we stiekem op gehoopt hadden en waar je de bevestiging krijgt dat je op de goede weg zit.

Met 7 auto’s gaat er een finale gereden worden. We zijn benieuwd wat het gaat worden! Voor de derde maal haalt Bram aan deze avond. De Scania wordt de sporen gegeven maar bij de wegrijden  lijkt het al zwaar te gaan, misschien toch een te groot verzet gekozen? Het toerental loopt gaandeweg de run snel terug naarmate de sleepwagen zwaarder aan de auto gaat hangen. Bij de 80 meter loopt het toerental zover terug dat de motor compleet uitwaait. Met 83,91m weten we al dat het niet genoeg is voor vanavond, want de grote namen moeten nog rijden in de finale. De Hulk, Madmen, Ruttchen en Iveco Schouten gaan stuk voor stuk voorbij aan onze afstand.

 Voor onszelf hebben we veel gewonnen vanavond en met een 5e plaats voor de Blue Legend hebben we toch een mooi resultaat weten te boeken in Nederhemert.

 

Kijk ook op

Breaking news: Blue Legend will participate in NTTO competition

BRAKEL – After first being declared as Puller of the Year 2017, the marriage between …