dinsdag , 16 juli 2024
Home / 2016 / Nederhemert 2016

Nederhemert 2016

Na maanden van bouwen en verbouwen aan onze Scania is het dan eindelijk zover. De Blue Legend gaat deelnemen aan zijn eerste officiële puntenwedstrijd op de prachtige kleibaan in Nederhemert. Met de nieuwe verschijning van de Blue Legend heeft Oranjevereniging “Oranje Trouw” de primeur om de Blue Legend aan het grote publiek te tonen.

Ruim 2 weken geleden zijn we ergens diep in het westen van Brabant een avondje gaan testen met onze blauwe. Uit deze testruns hebben we veel informatie verzameld. In de dagen daarna hebben we er dan ook nog hard aan moeten trekken om de Blue Legend aan de start te kunnen krijgen. De testrun en de keuring van de VTN hadden toch wel een lijstje met aandachtspunten opgeleverd. Maar net als overal worden de grootste prestaties neergezet onder een beetje tijdsdruk, dat is mens eigen lijkt het wel.

Met hooggespannen verwachtingen reizen we af naar Nederhemert. Wat gaat hij doen?; blijft hij heel?; dat zijn zomaar 2 vragen die door ons hoofd tollen. Hoe gaat de avond verlopen?, dat weet niemand. Wat het resultaat ook mag zijn; het feit dat de Blue Legend vanavond in Nederhemert zijn eerste meters gaat rijden, is voor allen die dit mogelijk hebben weten te maken een topprestatie!
Omstreeks 18.00 uur reizen we af naar Nederhemert. Het transport wordt vanavond weer verzorgd door De Dorstige Diesels. De avond in Nederhemert start zoals gewoonlijk met een aantal Hobbysport trucks. Na een laatste inspectie door de VTN en het wegen staan we gereed om onze eerste meters te gaan maken op de Hemertse kleibaan.

Als 12e staan we op de startlijst genoteerd in Nederhemert om ons te kwalificeren. De spanning neemt toe naar mate we aan de beurt gaan komen. De Blue Legend gaat voor de Hyproslee van Basrijs. De V8 wordt op toeren gebracht en voorzichtig komt de Blue Legend in beweging. Helaas hebben we te weinig snelheid op de Hemertse klei en komen dan ook, al springend, 1,5 meter te kort om ons te kunnen kwalificeren. Tevreden zijn we niet, maar blij wel; de eerste meters zijn nagenoeg probleemloos onder de banden door gegaan. Met gepaste spoed gaat de Blue Legend terug naar het Parc ferme om opnieuw te wegen en de bandenspanning aan te passen.

Met een 6-tal collega’s gaan we herkwalificeren. In de herkwalificatie kunnen we helaas niet wegkomen, ook na een tweede poging lukt het niet om de Blue Legend van zijn plaats te krijgen. Een beetje teleurgesteld gaan we terug naar het Parc fermé. Aangekomen in het rennerskwartier gooien we de cabine voorover, want we willen toch weten waarom we niet van de plaats konden komen. Al snel blijkt waarom dat niet goed gaat, een aantal uitlaatpakkingen zijn kapot gegaan. De avond is nog niet ten einde en we besluiten om een ritje naar Gameren te doen om de Blue Legend ter plaatse in Nederhemert te repareren. Een paar leden van het team gummen even naar Gameren om de onderdelen uit de garage van Transport Service Bommelerwaard op te halen, terwijl Jarno, Arie en Reiner de pakkingen vast demonteren. Na een uurtje zitten alle pakkingen weer op zijn plaats. Nu maar proberen of we nog een keer aan mogen haken, weliswaar buiten mededinging maar wat maakt het uit. Na overleg met de VTN-wedstrijdleiding en Gerrit Robbemondt van de Oranjevereniging mogen we als toegift na de finale toch nog een keer aanhaken. Dus gas erop en vlammen met dat hok. Na de deceptie van het niet kunnen kwalificeren voelt dit dan toch weer lekker als de Legend de baan uit brult als afsluiting van de avond.
Uiteindelijk toch nog een geslaagde avond met een mooie afsluitende run en vele leuke reacties op het toepassen van de Ledschermen op de auto. Een mooi initiatief voor het tonen van exposure aangaande onze sponsoren, waarbij gezegd moet worden dat zonder hun steun deze sport bijna onmogelijk is.

Draagt u het truckpullen een warm hart toe. Heeft u diesel in uw bloed of staat u dikwijls langs de baan te kijken hoe de strijd losbarst tussen de verschillende teams in onze klasse. Dan wilt u onze sport mogelijk sponsoren.
Sponsoren is niet enkel het storten van geld waarna u niets meer van ons hoort. Nee, wij pakken dit anders aan. We bieden verschillende mogelijkheden en hebben deze samengevat in ons sponsorconcept: ‘Tis net werken. U kunt ook contact opnemen met sponsoring@bluelegend.nl om de mogelijkheden te bespreken.

Met het nodige huiswerk keren we weer terug naar Gameren en gaan we de auto prepareren voor de volgende wedstrijd in Hoogblokland op zaterdag 11 juni 2016.

Kwalificatie

Herkwalificatie

Toegift buiten mededinging

Compilatie van het Scania Pulling kanaal

Kijk ook op

Werkhoven 2017

Na de opgelopen versnellingsbak schade in Merksplas was  het tijd om te repareren. Gelukkig zat …