zaterdag , 25 mei 2024
Home / 2015 / Nederhemert 2015

Nederhemert 2015

Wat een prachtige truckavond had moeten worden in Nederhemert liep toch net even anders!

Zoals bekend heeft junior de laatste tijd wat problemen met de krachtbron. De laatste wedstrijd in Leende heeft dat geresulteerd in 5 kromme drijfstangen en de nodige andere onderdelen met schade. Besloten is om junior na de wedstrijd in Leende geheel te demonteren en na te lopen op gebreken. Na beraad en overleg hebben we uiteindelijk gekozen voor het laten maken van verzwaarde drijfstangen en is opdracht gegeven om deze te laten maken.

Een week voor Nederhemert waren de nieuwe drijfstangen gereed. Met man en macht is getracht in de korte periode de V8 opnieuw op te bouwen. Door de hoeveelheid werk en het korte tijdsbestek waarin dit moest gebeuren wisten we dat het krap ging worden, maar niet geschoten is altijd mis; toch?.
Uitgangspunt is om in Nederhemert weer aan de start te staan! Punt…..
Op donderdagavond leek het even dat we vrijdag toch konden rijden in Nederhemert, dus nog een tandje erbij. Rond middernacht is getracht om de junior te starten. Helaas wilde de motor niet starten. Omdat we toch willen weten waarom junior niet start gaan we weer op onderzoek om de oorzaak te achterhalen, soms is het maar een kleinigheidje, niet?. Inmiddels is het al na middernacht en begint het vele werk zijn tol te eisen. Morgenmiddag maar verder… .

Op vrijdagmiddag voor Nederhemert verder gezocht naar de oorzaak. Na enige tijd wordt vastgesteld dat we toch nog last hebben van een kromme klep en beschadigde klepzitting aan een cilinder.
Om dit nog te herstellen is te kort dag voor de wedstrijd vanavond in Nederhemert. Met pijn in ons hart besluiten we dan ook om af te zien van deelname met junior aan de thuis wedstrijd. Een ding is zeker; we hebben er alles aangedaan, aan de inzet van alle monteurs en andere teamleden heeft het niet gelegen. Top gedaan mannen!

Gelukkig hebben we onze senior nog, die wel stabiel rijdt de laatste tijd. Dus op naar Nederhemert met die ouwe. Het is bloedverziekend heet (+30°C) als we senior opladen in Gameren.

Om 17.30 uur arriveren we in het zonovergoten Nederhemert, op dit moment is er nog geen vuiltje aan de lucht. De weerberichten geven echter een andere voorspelling. Rond 19.00 uur beginnen er donkere wolken samen te pakken boven Nederhemert. De slechte weersvoorspelling gaat uitkomen en de baan wordt dicht gelegd. Binnen no time gaat het zwaar regenen en onweren. Omstreeks 21.00 uur begint het op te klaren en wordt besloten het zeil van de baan te halen. De wedstrijdleiding besluit om alsnog van start te gaan.
Alle deelnemers zijn in staat om de 1e run te rijden. Ook Rockinghorse Senior gaat als de brandweer over de baan. Met een bloedgang en een prachtige balans rost Senior de Hyproslee in 12.33sec over de streep.

Echter om 22.45uur begint het weer te regenen en besluit de wedstrijdleiding om de baan weer onder te dekken. Na het bekijken van de weersvoorspellingen blijkt dat de regenbui aan zal houden tot 00.30uur. In overleg samen met organisatie, deelnemers, VTN en sleepwagen wordt besloten de puntenwedstrijd te staken. Alle teams krijgen 20 punten voor de start in Nederhemert.

Alle omstandigheden leken ervoor te gaan zorgen dat er weer een prachtige truckavond in Nederhemert zou plaats gaan vinden. Het mocht niet zo zijn! Erg jammer voor de organisatie, deelnemers en het publiek die zo hadden uitgekeken naar een mooie truckavond!

Ondanks het afgelasten van de wedstrijd in Nederhemert betreuren wij de keuze om niet te kunnen starten met junior, maar:

“SOMETIMES YOU WIN, SOMETIMES YOU LOSE AND SOMETIMES IT RAINS!”

Volgende wedstrijd in Oss op 13juni.

 

Kwalificatie Sr.

Compilatie van ScaniaPulling

Kijk ook op

Werkhoven 2017

Na de opgelopen versnellingsbak schade in Merksplas was  het tijd om te repareren. Gelukkig zat …