dinsdag , 16 juli 2024
Home / 2014 / Nederhemert 2014

Nederhemert 2014

“Arjan Kolbach verrast met derde plaats Truckpulling Nederhemert”, zo kopt de regionale nieuwszender Digitaalburg zaterdagmorgen op hun nieuwspagina. Als een duveltje uit een doosje wisten we met Rockinghorse junior vriend en vijand te verbazen in Nederhemert door de derde plaats te veroveren.

De prestaties van de gereden wedstrijden en demo’s dit seizoen waren heel afwisselend tot nu toe. Na het fantastische debuut van de junior in Almkerk, zijn nog veel technische zaken de revue gepasseerd om de junior op een technisch verantwoord en betrouwbaar niveau te krijgen. Heel veel uren zijn er nog besteed om de auto te krijgen zo als hij nu is. Maar zoals in elke mechanische sport moeten alle details kloppen om hoog te kunnen eindigen in een competitief sterk deelnemersveld, wat de 9,5 ton Supersportklasse natuurlijk is. Sinds de laatste testdag in Nederhemert, waarna we een complete koppeling hebben kunnen reviseren, lijken de prestaties van de junior weer in een stijgende lijn terecht te zijn gekomen. Op dit moment begint Arjan al aardig vertrouwd te raken met de eigenschappen van onze nieuwe Scania “junior”. En als bij zoveel gemotoriseerde sporten is de rijder niets zonder goed materiaal en is het materiaal niets zonder goede berijder. Rijder en machine worden één, waarna goede prestaties gaan volgen. Vaak een kwestie van tijd en geduld, want ervaring dwing je niet af! We gaan er dan ook vanuit dat het niet bij deze ene keer zal blijven dat we met junior een podiumplaats weten te bereiken in het 9,5 tons klassement.

Zoals gezegd een goed resultaat op onze thuiswedstrijd in Nederhemert, alweer voor de zevende keer met glans georganiseerd door oranje vereniging “Oranje trouw” uit Nederhemert.
Door de vele geleverde inspanning van de leden en vrijwilligers is het terrein met de permanente kleibaan weer als vanouds voorzien van alle benodigde faciliteiten en is men er weer in geslaagd om een mooi evenement te organiseren.

De kleibaan is weer vreselijk taai vanavond en de weersomstandigheden zeer fraai. Voldoende ingrediënten om het in grote getale toegestroomde publiek te kunnen vermaken met de trucks uit de beide 9,5tons klassementen. Een perfect avondje truckpullen begon met 2 trucks uit de hobbysport waaronder de dikke Renault van team van Rijswijk en de Daf 95 XF van Team van Dodeweerd, beide altijd goed voor spektakel.

Na de demo van de hobbysport ging de supersport van start. De trucks moeten aardig werken om de kar naar de overkant te leuren. Dit merkt ook Bram met de Rockinghorse senior die vanavond als 2e moet rijden. Met veel wielspin komt de senior over de streep, er moet dus weldegelijk gewerkt worden in de kwalificatie! De bemanning van de Hyproslee heeft gelijk een goede afstelling gevonden.

Rockinghorse junior rijd als één na laatste de kwalificatie vanavond. Met Arjan achter het stuur en Jettie als co-piloot blijkt dit vanavond weer gouden duo te zijn. Junior rost met 2 vingers in de neus de Hyproslee over de 100m. In de kwalificatie hebben Verspui en van Walsem een herkansing nodig, spijtig genoeg gaat van Walsem niet mee naar de pull-off.

Op het eerste gezicht lijkt de sleepwagen niet veel zwaarder afgesteld te staan in de pull-off. Alhoewel toch onze vrienden van VTN met “de Hulk” en de “Black widow” afvallen. Beide trucks slaagden er niet in om een full pull te realiseren.

Even lijkt het dat we de senior ook niet meer in de finale gaan zien. In de pull-off begint de senior bij de 75 meter te deinen en te springen waarbij Bram in een oogwenk moet beslissen of hij van het gas af gaat of niet. Het is de eer te na om niet mee te mogen rijden in de finale op je thuiswedstrijd, dus wat doe je; => de dood of de gladiolen en gewoon het gas erop houden!! Een spectaculair gezicht om de senior zo over de streep te zien komen. Met toeters en bellen wordt het strijdtoneel verlaten.

De pull-off van de junior is minstens zo spectaculair. Arjan kiest de rechterkant van de baan. Nou, dat hebben we geweten daar aan het einde van de baan. Op het gedeelte rechts achter ligt nog veel los stof. Hier is vanavond nog maar weinig gereden. Met veel wielspin komt de junior als een ware “Stofwolk-Express” over de baan met in zijn kielzog, bijna niet meer te zien, de Hyproslee. Vermoedelijk zal de machinist van de Hyproslee vanavond nog in bad moeten want hij zag eruit als een mijnwerker. Sorry Sjaan, excuses hiervoor :-)).

De finale gaan we rijden met een sleepwagen op standje kill. De Daf 2700 van TB bijt de spits af in de finale, al gauw blijkt dat de full-pull in de finale door weinig teams bereikt zal worden. Voor de TB Daf loopt de avond wat minder goed af met naar het lijkt een probleem met de brandstofpomp gezien de vlammen op de schoorstenen.

Rockinghorse senior mag als 2e de finale rijden. Senior komt lekker weg en trekt bij 55m de voorwielen los van de grond. Moeizaam gaan de meters onder de banden door, maar Bram laat het gas er lekker op staan met een rokend gat in de baan als gevolg. Bij 73,25m is de koek echt op en meer zit er niet in voor vanavond. Later blijkt de afstand goed te zijn voor een 8e plaats in het klassement.
De goed oplettende toeschouwer zal in het donker enige verschillen gezien hebben aan de verlichting van Rockinghorse Senior. Alle witte ledverlichting is vervangen door “old skool” oranje markeringsverlichting. Na de drukke winterwerkzaamheden is nu wat meer tijd beschikbaar voor de restyling van Rockinghorse senior.

Als voorlaatste truck gaat Rockinghorse junior zijn finale run rijden. Ook tijdens deze run bestaat het team uit Arjan als berijder en Jettie als co-piloot. Junior wordt afgeschoten en trekt de sleepwagen van de linkerzijde naar de rechterzijde van de baan. De truck trekt zo sterk naar rechts dat het niet veel scheelt of hij met zijn voorwielen buiten de baan raakt. Gelukkig valt het voor ons mee, in tegenstelling tot Vakupuller, en mogen we een afstand van 80,64m noteren. Dit is voorlopig een derde plaats maar Iveco Schouten kan nog roet in het eten gooien. De Iveco komt ook goed weg maar komt niet verder dan 78,13m, zij eindigen daarmee op de vierde plaats.

Een sportieve avond met 3e plaats voor Rockinghorse junior en een 8e plaats voor Rockinghorse senior. Voor Rockinghorse junior weer het podium binnen een week! Afgelopen week hebben we nog aan een demowedstrijd deelgenomen in Hoogeloon, junior wist hier de 1e plaats te bemachtigen met een gigantische beker als bekroning. Ook hier bestond de bemanning uit Arjan en Jettie. Een winnende combinatie! Je zou bijna zeggen als Arjan en Jet samen op de junior rijden hij tot ongekende prestaties komt!

Een goede prestatie van beide trucks vanavond, mede mogelijk gemaakt door het goede weer en een goed georganiseerd evenement hier in Nederhemert.

Ook dit jaar weer een fantastische truckpull-avond in Nederhemert, organisatie, baancommissie en verder iedereen die vrijwillig en belangeloos zijn steentje bijgedragen heeft, bedankt!

Verder willen we Arian Vos bedanken die vandaag het transport van onze beide trucks van Gameren naar Nederhemert verzorgd heeft.

Volgende wedstrijd op 20 juni, Powerweekend in Made.

 

 

Sr. kwalificatie

Sr. pull off

Sr. finale

 

 

Kijk ook op

Merksplas (B) 2017

Mijn hemel, dat het in Merksplas zo’n slagveld zou worden kun je in je stoutste …