dinsdag , 16 juli 2024
Home / 2013 / Nederhemert 2013

Nederhemert 2013

Wat een spectaculaire wedstrijd vrijdagavond in Nederhemert met de ene dikke wheely na de andere!

Een compliment voor de strak georganiseerde wedstrijd in Nederhemert, werkelijk alles lijkt mee te werken aan deze fantastische avond. Een kleibaan van perfecte kwaliteit, prachtig weer, een enthousiaste presentator, een perfecte organisatie en bloedfanatieke teams, wat kan het in grote getale aanwezige publiek zich nog meer wensen?

De Rockinghorse staat vanavond als 15e op de startlijst om aan te haken aan de Basrijs Hyproslee.

Het kwalificeren is geen probleem voor de Rockinghorse. Het is geen spectaculaire run maar afgelopen weken is er het nodige aan werkzaamheden gebeurd aan de auto dus eerst maar eens in een defensieve versnelling kijken of alles heel blijft en naar behoren werkt.

Tijdens de thuiswedstrijd in de eerste ronde afvallen met mankementen is niet de meest ideale situatie voor je supporters en sponsoren!. Het voordeel van de kwalificatie is de herkansing die je achter de hand hebt om mee te kunnen doen in de pull-off, alles slopen kun je aan het einde van de avond altijd nog doen mocht je dat willen.

Drie teams weten zich niet te kwalificeren voor de pull-off. Daffy van Team Verspui heeft koppelingsproblemen, Team FTF wordt nog steeds geplaagd door motorproblemen en de Van Walsem Scania blaast op zeer spectaculaire wijze een intercooler aan vellen!

Één ding is zeker dat er drukopbouw plaats vindt zal niemand kunnen ontkennen; de zijkanten van de intercooler zijn compleet weggeblazen!

Met een verzwaarde sleepwagen gaan we met 16 teams de pull-off rijden. De Rockinghorse weet de pull-off vandaag met goed gevolg te doorstaan, dit in tegenstelling tot voorgaande wedstrijden in Geffen en Leende waar we in de pull-off de eindstreep 2 keer net niet konden halen. In de pull-off valt de Black Widow helaas af, zeer waarschijnlijk door een losse turboslang en een turbo die niet op druk komt.

Met 15 teams gaan we de finale rijden. De sleepwagenbemanning heeft de Hyproslee op standje kill gezet. Wat een spektakel, het ene na het andere team valt af, en hoe!!

Alle trucks komen richting de 70 m meter met de voorwielen los van de grond, een zeer spectaculair schouwspel bij een aantal auto’s. Neem de wheely van Team Veldhuizen die de Iveco Turbostar met de stijgbegrenzers aan de grond trekt, wat een indrukwekkend gezicht. Als we vanavond prijzen uitdelen voor de meest spectaculaire wheely dan is deze zeker goed voor de eerste plaats!.

Dit is waar je als publiek van geniet, echt een huzarenstukje om te zien.

Ook de Rockinghorse maakt in de superfinale een fantastische run. Bij de 70 meter trekt de Scania de vooras van de grond en trekt al sleurend aan de ketting een afstand van 84,48m.

De Rockinghorse moet echter zijn meerdere erkennen in de Hyproslee, desalniettemin laat Arjan het gas er lekker op laat staan met als gevolg een spectaculair rokend gat waar de achterwielen in hebben staan te graven. Een mooie afvalrace waar de sterkste machines een full-pull weten weg te zetten.

De 18,3 liter V10 kachels van Ruttchen Powerrr en Mad Men van Berkel weten er vanavond nog een super finale uit te slepen. De Mercedes en de MAN zijn aan elkaar gewaagd vanavond, de MAN eindigt een krappe 0,5 meter achter de Mercedes(1e). De Hyproslee heeft weer gewonnen!

Een 6e plaats vanavond in Nederhemert voor de Rockinghorse. In het algemene klassement staan we samen met Team Verspui op een gedeelde 7e plaats.

Weer een fantastische truckpull-avond in Nederhemert, organisatie, baancommissie en verder iedereen die vrijwillig en belangeloos zijn steentje bijgedragen heeft, bedankt!

Op naar een druk (Power)weekend met op vrijdagavond 14 juni een puntenwedstrijd in Made en op zaterdagavond 15 juni een puntenwedstrijd in Oss.

Kwalificatie

 

Finale

 

Superfinale

 

Kijk ook op

Werkhoven 2017

Na de opgelopen versnellingsbak schade in Merksplas was  het tijd om te repareren. Gelukkig zat …