zaterdag , 22 juni 2024
Home / 2015 / Montfoort 2015

Montfoort 2015

Waar het vorig jaar zelfs te nat was om de trucks op het veld te parkeren en uitgeweken moest worden naar het nabijgelegen industrieterrein, zo prachtig waren de omstandigheden dit jaar in Montfoort.

Op 7 en 8 augustus 2015 organiseerde PJGU Zuid West voor het 15e jaar de PJGU Pulling Montfoort. Net als voorgaande jaren vond de wedstrijd plaats aan de M.A. Reinaldaweg te Montfoort. Op vrijdagavond organiseerden zij in voor de zesde keer een avond speciaal voor de Trucks. Op twee prachtige kleibanen strijden de deelnemers uit de Supersport en Hobbysport klasse van VTN. Ook werd aan het begin van de avond een klasse voor de bakwagens afgewerkt, die in deze regio toch populair is bij diverse ondernemers.

De wedstrijd begon mooi op tijd en Rockinghorse Senior staat vandaag als eerste op de startlijst. Met onze Jarno achter het stuur, gaat de proeftrek zichtbaar probleemloos en de eerste Full-pull bij de 9,5ton supersport is een feit. Even later vernemen we dat de Hyproslee niet de gehele run een toerenmeting heeft kunnen doen, de run zal dus opnieuw gereden moeten worden. Na Rockinghorse Senior gaat de Hulk voor de kar. De run verloopt iets of wat chaotisch omdat de Hulk eerst de groene vlag krijgt waarna even later de rode vlag getoond wordt door de vlaggers. Bij de start constateren de jongens van de Hyproslee een olielekkage aan de sleepwagen waarna aan de begin- en eindvlagger het signaal gegeven wordt om de run af te breken. Er ontstaat wat verwarring bij de bemanning van de Hulk en na 2 keer van het gas af te gaan wordt er toch doorgereden naar de eindstreep. Na zes auto’s gaat Rockinghorse senior weer voor de sleepwagen en wederom gaat senior met gezwinde spoed naar de full-pull lijn, de toerenmeting is nu wel goed dus door naar de Pull-off.

Rockinghorse junior staat bijna als laatste op de startlijst in Montfoort. Arie zal vanavond de kwalificatie rijden met Junior. Zonder problemen en zichtbaar met meer vaardigheid wordt de junior netjes over de 100m gereden. Op de Hulk na weten alle 16 teams in de 1e ronde zich te kwalificeren voor de Pull-off, na een 2e poging weet ook de Hulk zich te plaatsen voor de Pull-off.

In de pull-off mag de Rockinghorse senior weer als eerste voor de sleepwagen. Deze ronde neemt Bram weer plaats achter het stuur. Bram geeft senior de sporen en probeert de turbo aan te jagen, in de koppeling hangend en met een fluitende turbo (er is overigens geen auto die het mooier doet dan onze senior, al zeggen we dit zelf!!) begint de Scania van zijn plaats te komen, koppeling los en afgeschoten wordt tie. Helaas wordt senior na 93,25m stilgezet door de Hyproslee. Ietwat teleurgesteld komt Bram terug naar het Parc Ferme. Later op de avond zal blijken dat de gereden afstand helemaal zo slecht nog niet is. De sleepwagen heeft een mooie afstelling kunnen maken op deze prachtige baan en het ene na het andere team valt af. Ook onze Rockinghorse junior moet zijn meerdere erkennen in de Hyproslee, bij 90m begint junior te graven met de rook onder de banden vandaan en 91,76m is het maximale wat erin zit voor Rockinghorse junior. Positie 6 voor Rockinghorse Senior en positie 7 voor Rockinghorse Junior, dat is de uitslag voor vanavond in Montfoort.

5 teams gaan de finale rijden in Montfoort. De Volvo FH16 van VTN weet de Hyproslee naar een afstand van 84,09 meter te brengen. Vervolgens gaat Iveco Schouten, maar valt 5,43 meter eerder stil dan de Hulk. Een tweede plek voor de Iveco. IVS Team Rhinorocket zijn naar Montfoort gekomen om de nieuwe Mitas banden te testen, met 63,83 meter kon er een 5e plaats voor deze Iveco genoteerd worden. Het minst ver van alle finalisten. Zij hebben dit jaar echter te weinig wedstrijden meegereden bij de 9,5ton Supersport dus IVS RhinoRocket rijd buiten mededinging mee. Bij De Manne van Janne 2 gaat de band door de velg, en is het gedaan op 71,11 meter wat resulteerde in een vierde plaats. Als laatste mag Mad Men De Hulk voorbij proberen te komen, maar de MAN komt echter 7,74 meter tekort. Uitslag voor vanavond 1. De Hulk – 2. Iveco Schouten – 3. Mad Men.

De finalewedstrijd in Almkerk gaat een spannende worden dit jaar. Zeker de plaatsen 5,6 en 7 gaat erom spannen. Laat nou Rockinghorse senior op de 6e plaats staan op dit moment! Met 2 punten voor ons de DAF van TB en op 1¾ achter ons de Mercedes van Ruttchen gaan we alles geven in Almkerk!!

Compilatie van het ScaniaPulling kanaal

Kwalificatie Senior poging 1

Kwalificatie Senior poging 2

Pull-off Senior

Kijk ook op

Werkhoven 2017

Na de opgelopen versnellingsbak schade in Merksplas was  het tijd om te repareren. Gelukkig zat …