dinsdag , 16 juli 2024
Home / 2014 / Montfoort 2014

Montfoort 2014

“Wat moet dat worden vanavond in Montfoort met al die nattigheid”, ongetwijfeld zal deze vraag bij meerdere teams gesteld zijn. Klei,regen en trucks, een combinatie die zelden goed samengaan, dat wordt blubberen vanavond!

Vrijdag 8 augustus zijn we weer in Montfoort voor de één na laatste puntenwedstrijd van dit seizoen. De gehele vrijdag kwam de regen met bakken uit de hemel. Ook de dagen hiervoor is er op diverse plaatsen in Nederland veel regen gevallen. Enigszins septisch maar positief gestemd reizen we af naar Montfoort, zelfs onderweg naar de wedstrijd is het niet droog. Maar aangekomen in Montfoort lijkt het dan toch droog te worden.

Na aankomst worden de trucks gelost op een nabijgelegen industrieterrein. Met de diepladers het wedstrijdterrein oprijden is geen optie, omdat de bovenlaag geheel verzadigd is met water. De baan ligt bij aankomst nog dicht met landbouwplastic. De organisatie heeft de baan afgelopen dagen dicht gehad, nu maar eens kijken wat er onder het landbouwplastic vandaan komt. Met de nodige zorg wordt het plastic verwijderd, het opleggende water wordt afgevoerd via uitgegraven geulen naast de baan. Het water komt hierdoor niet alsnog op de baan. Enigszins positief verrast komt de baan in een redelijke staat onder het plastic vandaan. De organisatie van Montfoort werkt zich drie slagen in de rondte om er toch wat van te maken vanavond. …………Nou, dat is gelukt!………..

Weliswaar anderhalf uur te laat gaat dan de wedstrijd toch van start. De afstelling van de Hyproslee gaat gelijk na de eerste Pull van de black widow een stukje lichter. Verschillende teams gaan de kwalificatie zelfs na het lichter gaan van de sleepwagen niet halen. White Champ, Veldhuizen, Verspui , van Walsem en Vlastuin passeren de finish niet. In de tweede kwalificatie strandde Black Widow, van Walsem en Vlastuin allen bij de 85 meter. Verspui weet 97,74 meter te noteren. White Champ en Veldhuizen hebben het zwaar maar weten zich te plaatsen voor de Pull Off. Onze Rocking Horse senior weet zich in de eerste kwalificatie met een herstart te plaatsen voor de Pull-off. Bij de eerste poging van senior zitten we een halve gang te hoog om lekker weg te komen. Bram kapt de run dan ook af en vervolgens worden we door de sleepwagen teruggesleept naar de start. De 2e poging gaat een stuk beter en een full-pull is een feit. Voor Rocking Horse junior is de kwalificatieronde geen Probleem en beide trucks gaan dan ook door naar de pull-off.

In de pull-off moet de Rocking Horse senior toch zijn meerdere erkennen in de vettige Montfoortse klei. Senior strand in het zicht van de finish op 93,68m en legt hiermee beslag op de 9e plaats vanavond. Rocking Horse junior weet de 100m wel te halen met veel geweld en gaat dus meedoen in de finale, samen met 8 andere trucks.

Na een mooie finale run van junior is de afgelegde afstand 76,12m, waarmee Arjan eindigt op een 8e plaats.
Winnaar van de avond is Martijn met de MvJ2 Scania, gevolgd door MadMen als 2e en De Hulk Als 3e.

Een geslaagd evenement. Ondanks de slechte omstandigheden heeft de organisatie van Montfoort met veel extra inzet er een positieve draai aan weten te geven, waardoor we er uiteindelijk met z’n allen een mooie wedstrijd van hebben kunnen maken.

Na 10 wedstrijden is de strijd nog niet gestreden voor de plaatsen 1 en 2 van het Nederlands kampioenschap VTN 9,5 ton Supersport. Het verschil tussen Madmen en Mvj2 is 8 punten, in het voordeel van Madmen. Het kampioenschap krijgt dus een spannende ontknoping op Europa’s grootste truckpulling evenement in Almkerk.

Op vrijdagavond is de grootste truckpulling van Europa te zien in Almkerk. Ook dit jaar belooft het weer een groot spektakel te worden! nu met extra grote tribune. Dit jaar wordt de truckpulling alweer voor de 26e keer gehouden!

Almkerk wordt ook dit jaar weer een top-evenement! Dus kom kijken op 5 & 6 september met op vrijdagavond de laatste puntenwedstrijd voor het Nederlands kampioenschap VTN 9,5 ton Supersport en op zaterdag een demo waarbij alle lokale truckpullers proberen aanwezig te zijn.

Kijk voor meer info op WWW.STREEKDAGEN.NL

Allen tot ziens in Almkerk!

 

Kijk ook op

Werkhoven 2017

Na de opgelopen versnellingsbak schade in Merksplas was  het tijd om te repareren. Gelukkig zat …