zondag , 14 april 2024
Home / 2017 / Merksplas (B) 2017

Merksplas (B) 2017

Mijn hemel, dat het in Merksplas zo’n slagveld zou worden kun je in je stoutste dromen niet voorstellen.  

“Merksplas; een slagveld voor de deelnemers uit de Supersport 9,5ton”

Zaterdagmiddag 15 juli reizen we af naar Merksplas, een wedstrijd met een internationaal tintje bij onze zuiderburen in België.  Trekkertrek Merksplas heeft een prachtige kleibaan neergelegd een aantal jaren geleden, voor de VTN genoeg reden om hier weer een wedstrijd te organiseren voor de 9,5 ton supersport.

De omstandigheden zijn goed vanavond, zolang het droog blijft natuurlijk. Op dit soort banen ben je met het geringste beetje regen klaar met rijden. Met een aangename temperatuur en een lekker avond zonnetje gaat de wedstrijd om 18.30 uur van start. Later zal blijken dat het weer niet de grootste zorg zal zijn in Merksplas!

Het aantal wedstrijddeelnemers die zullen starten is beperkt tot 15 deelnemers deze avond. Als eerste gaat de Manne van Janne 2 voor de Hyproslee. De Hyproslee staat straf afgesteld, en daar zal Martijn weldra achter komen! De Scania begint te sleuren aan de sleepwagen en het lijkt een Full-pull te gaan worden voor Martijn, maar dan bij de 80 meter klinkt een doffe klap en gelijk loopt alles wat vloeibaar is uit de auto op de baan. Dit is een gigantische domper want voor de 3e keer loopt de motor dit seizoen kapot. Later zal blijken dat de complete linker cilinderbank van de V8 afgescheurd is. Nadat de Scania van de baan is gesleept en de met olie en koelvloeistof verontreinigde bovenlaag van de baan is geschraapt gaat de wedstrijd verder.

De Blue Legend mag als 2e aanhaken bij de Hyproslee. De bemanning voor vanavond is Jarno als bestuurder en Govert Baijense als bijrijder. Govert is de prijswinnaar van onze facebook actie en de 3500e persoon die de facebook pagina van Blue Legend Truckpulling – diesel in je bloed geliked heeft. Deze week hebben we de baan ingeschat en besloten om onze Mitas banden te wisselen voor de Nokians. De Mitas banden zitten in een voor ons experimentele fase en de Nokians zullen de betere zijn in Merksplas, is onze verwachting. Jarno geeft gas en de Blue Legend komt uit de startblokken. Grip is voldoende aanwezig en met de voorwielen los gaat de Blue Legend in no time over de meet. Zo….! die staat, de 1e full-pull is een feit. In de 1e kwalificatie weten 6 teams zich niet te kwalificeren. Een herkansing is nodig voor Just for fun, de Moaskanttrekkers, White champ, Ruttchen power, black widow en Verspui. De laatste 2 zullen afvallen, daarbij loopt de Daf van Verspui een kapotte achteras op.

12 deelnemers gaan voor de Pull-off strijden. Aangezien de Manne van Janne 2 met een kapotte motor uitgevallen is zullen wij als Blue Legend de pull-off starten. Helaas komen we maar 85m ver met een deinende Scania. Vanaf het begin gaat de Blue Legend deinen op de banden en bij 85m sneuveld er iets in de aandrijflijn. Even lijkt het erop dat alleen de gereden versnelling kapot is, maar aan het geluid wat uit het vooronder komt wordt toch maar besloten om de motor af te zetten. Ook  wij verlaten het strijdtoneel achter een sleeptrekker. In het rennerskwartier inspecteren we even de schade en het lijkt op een probleem in de versnellingsbak. Hoe dan ook is het voor de Blue Legend over in Merksplas. Na ons volgen nog vele steigerende en springende trucks waaronder de Manne van Janne 3. Ook zij verlaten de baan achter een sleeptrekker, dat is Scania nummer 3 die het einde van de avond niet gaat halen.

 “Wij kapot, Manne van Janne 2 en 3 ook kapot, Scania huilt vandaag!”.

En laten we Tilburg-Bastianen ook niet vergeten,zij verlaten het strijdtoneel met koppelingsproblemen. De man met de hamer heeft het voorzien op alles waar Daf of Scania op staat!

Een bijzonder gezelschap in de finale van Merksplas. De Hulk en Madmen is geen verassing natuurlijk, maar de Volvo van Vaku-puller en de Volvo van Just for fun geven de finale een bijzonder tintje. 3 Volvo’s en een MAN gaan strijden voor het eremetaal. Verrassend komen alle pullers binnen een afstand van 10m bij elkaar tot stilstand.

Een 9e plaats voor de Blue Legend in Merksplas, de top 4 ziet er als volgt uit:

  1. De Hulk 81,27m
  2. Mad men 76,18m
  3. Vaku-puller 74,59m
  4. Just for fun 2.0 72,95m

De komende week zal het voor Blue Legend reparen geslagen worden. Volgende wedstrijd op 4 augustus in Odijk.

Wij wensen iedereen een fijne vakantie en voor alle collega’s met schade; veel succes toegewenst bij de reparatie hiervan.

Kijk ook op

Breaking news: Blue Legend will participate in NTTO competition

BRAKEL – After first being declared as Puller of the Year 2017, the marriage between …