zaterdag , 22 juni 2024
Home / 2013 / Merksplas 2013

Merksplas 2013

De Zuiderburen in Merksplas werden vanavond bezocht door de VTN 9,5 tons deelnemers. Zowel de hobbysport en de Supersport waren van de partij deze avond. Alle deelnemers stonden in de startblokken om 18.30uur. Het starten van de trucks liet echter even op zich wachten, als verrassing werden voor de trucks nog een paar klassen tractoren gereden. Om 20.00 uur was het dan eindelijk zover, de trucks mogen eindelijk voor de sleepwagen. De zachte zandbaan ligt er ogenschijnlijk droog bij en zorgt voor weinig problemen, als je maar snelheid maakt.

Het is warm vanavond, zowel voor het publiek langs de baan als voor de rijders. De Rocking horse vindt zijn weg tijdens de kwalificatie vanavond gemakkelijk met een heerlijk verkoelende arko richting de streep. De oplettende lezer zal zeggen; de Rockinghorse heeft toch geen airco aan boord?!. Ja, dat klopt arko staat namelijk voor: Alle Ramen Kunnen Open.!.:$,;-),.. . Flauw grapje natuurlijk, maar het lange wachten in de felle zon eist uiteindelijk zijn tol, niet waar?

Alle teams maken een Full-pull de eerste trek waaronder ook de opvallende verschijning van vanavond; Yellow devil. De heren van de gele Renault hebben dit seizoen keihard gewerkt aan de machine. Ook de Yellow devil rijdt nu met één turbo waarbij de gehele inlaat en uitlaat configuratie aangepast is zo te zien. Ook zien we een dikke brandstofpomp op de motor staan. Het team rijdt vanavond mee buiten het klassement, maar de eerste Full-pull met de nieuwe configuratie is een feit. Een bekroning voor het vele werk en het doorzettingsvermogen van het team. Na de kwalificatie wordt besloten om het hierbij te laten voor vanavond. Klasse jongens, hopelijk zal de nieuwe configuratie een betrouwbare en stabiele opzet voor de komende wedstrijden mogen zijn!.

In de finale wordt de sleepwagen op 85.38 meter weggezet door de Rockinghorse, goed voor een 10e plaats vanavond. Als toegift wordt de sleepwagen door Bram nog even voorzien van de nodige kilo’s zwarte grond. Dat wordt dus vegen voor de jongens van Basrijs! Na de 2e run zijn wij helaas klaar voor vanavond.

Nog steeds staan we op een mooie 6e plaats in het algemene klassement 9,5 ton Superport. Echter op onze hielen gevolgd door de vanavond met hete zwarte rook, vuurkegel op de pijp en vet klapperende MvJ1 Scania 143 die ons op 2 punten genaderd is. Dat wordt dus nog spannend de komende wedstrijden met 5 teams binnen de 10 punten verschil.

Uitslag Merksplas voor vanavond: 1e plaats voor de MvJ2, gevolgd door de MadMen als 2e en op de 3e plaats team Verspui met Daffy.

Kwalificatie

 

Finale

 

Kijk ook op

Werkhoven 2017

Na de opgelopen versnellingsbak schade in Merksplas was  het tijd om te repareren. Gelukkig zat …