zaterdag , 22 juni 2024
Home / 2012 / Merksplas 2012

Merksplas 2012

Rocking Horse een overtuigende 2e plaats, deze wedstrijd in Merksplas België.

Hoewel er afgelopen week veel regen gevallen is; ligt het terrein in Merksplas in vergelijking met voorgaand jaar er een stuk beter bij, zeker met het avondzonnetje op de baan en het in grote getale aanwezige publiek.

Aan de vooravond van de 9e puntenwedstrijd gonst het echter van de geruchten dat de RuttchenPowerrr Mercedes niet aanwezig zal zijn bij de wedstrijd in Merksplas!

De afwezigheid van de RP Mercedes en de gesteldheid van de baan kunnen wel eens een verrassend resultaat in het klassement op gaan leveren vanavond.

Al bij de eerste kwalificatie Pull van de Vlastuin Scania zien we de matige grip van de machines op de baan.

Rocking Horse trekt als 5e in de kwalificatie de Power Breaker sleepwagen over de 100 meter streep. Net als voorgaande teams heeft ook de Rocking Horse moeite om grip op de baan te krijgen.

Na de kwalificatie wordt de Rocking Horse wat aangepast aan de matige grip op de baan. Vervolgens gaan Arjan en Bram het in de finale nog maar eens proberen met de gewijzigde afstelling.

Ook in de finale is het moeilijk om grip te vinden op de baan. Bij de start trekt de auto met zoveel wielspin weg dat je verwacht ergens halverwege de baan tot stilstand te komen. Maar naarmate het gewicht van de sleepwagen wat meer naar voor komt lijkt ook de grip toe te nemen. Verder is bij de 70 meter de baan al aardig kapot gereden wat natuurlijk ook niet helpt om een Full Pull te trekken; maar de Rocking Horse bijt zich vast en sleurt die Powerbreaker blazend en briesend over de meet.

9 van de 16 gestarte deelnemers moeten hun meerdere erkennen in de Powerbreaker en zullen niet deelnemen aan de superfinale. Ook onze voorganger in het algemene klassement, de Iveco van Schouten, gaat strijdend ten onder. Alle moeite ten spijt is 95.85 meter in de finale niet voldoende om mee te mogen doen in de superfinale. Team Schouten graaft de Iveco zo diep in; dat het witte zand van de onderlaag als een fontein over de sleepwagen vliegt. Hierdoor wordt de Powerbreaker bedolven onder een dikke laag zand. De bemanning op de sleepwagen kan deze avond zand happen.

Misschien een leuk alternatief voor de vliegende meters; wie graaft het diepste gat in de baan!!?

In de superfinale rijden we met de Rocking Horse 95,68m wat ons een 2e plaats oplevert. Alleen die blauwe schicht weet een Full Pull te trekken (met een kapotte intercooler wel te verstaan!).

Een heel enerverende wedstrijd in België met een prachtige 2e plaats als resultaat voor de Rocking Horse.

“WAT DOET TIE UT WEER, JOH” onze Poolse volbloed!

Geholpen door de omstandigheden en ons resultaat van vandaag schuiven we op naar een 2e plaats in het algemeen klassement 9,5 Ton NK SuperSport.

Op dit moment is de bejaarde Rocking Horse de best lopende Scania V8 van het veld en staan we 6 punten los van de MVJ2, dat wordt dus nog spannend voor de Scania liefhebbers.

Tot Oudenhoorn mannen (en vrouwen natuurlijk)!

 

Kwalificatie

Finale

Superfinale

Kijk ook op

Werkhoven 2017

Na de opgelopen versnellingsbak schade in Merksplas was  het tijd om te repareren. Gelukkig zat …