dinsdag , 16 juli 2024
Home / 2017 / Meeuwen 2017

Meeuwen 2017

Vrijdagavond 1 september, de laatste puntenwedstrijd voor het VTN 9,5ton supersport klassement. Voor de 2e maal in Meeuwen na een lange historie als grootste truckpulling evenement van de Benelux in het prachtige landelijk gelegen Almkerk.

Vorige week een prachtige run gereden in Meerkerk bij de NTTO, dus zijn we enthousiast naar de prestaties van vanavond in Meeuwen. De vrijdag voorspelt weinig goeds betreffende het weer, maar tegen de avond trekt het toch open en lijken de weergoden ons deze dag goed gezind.
Met een dik gevuld deelnemersveld van 21 auto’s gaat het een druk avondje worden. Bijna alle competitie deelnemers zijn aanwezig, aangevuld met een tweetal Deense gasten Wilma en Berta en een dikke Volvo genaamd Crazy Grey Power uit België.

De Moaskanttrekkers mogen de proeftrek doen en kunnen zich stukbijten op de Hyproslee. De sleepwagen staat lekker straf afgesteld en ook de kwalificatie krijgen we niet cadeau in Meeuwen. Als 9e mogen we met de Blue Legend aanhaken. Bij het wegrijden gelijk veel wielspin en ook hier in Meeuwen hebben we dus weer problemen om grip te vinden. De run wordt gereden onder de 12 seconden , dat dan weer wel.
“de rode draad in 2017: wel vermogen, geen grip”

De pull-off heeft voor de Blue Legend weinig goeds in het vooruitzicht getuigende de donkere luchten die zich samenpakken boven Meeuwen. Net voordat de regen gaat vallen kunnen we onze run maken. Ook nu weer weinig grip en een aantal keren in de toerenbegrenzing. Gaan we het reden offfff?………. Shitzooi net niet genoeg met 96,74 meter. Een 9e plaats voor de Blue Legend in Meeuwen.

Eindstand 2017; een 6e plek algemeen voor de Blue Legend.

Kijk ook op

Breaking news: Blue Legend will participate in NTTO competition

BRAKEL – After first being declared as Puller of the Year 2017, the marriage between …