zaterdag , 22 juni 2024
Home / 2016 / Meeuwen 2016

Meeuwen 2016

Op 2 september was het dan zover. De afsluitende wedstrijd van seizoen 2016. Nadat deze wedstrijd in 2015 in het water was gevallen is besloten een nieuwe locatie te betrekken.

De keuze is gevallen op een terrein in Meeuwen. Dit terrein bood mogelijkheden voor een ruimere opzet dan op de oude locatie en dat komt dit evenement wel ten goede. De organisatie was prima. Het terrein bied mogelijkheden voor de toekomst.

Nadat de Blue Legend eerst acte de présence gaf tijdens de sponsor-bijeenkomst in Giessen arriveerde de Blue Legend op tijd voor de wedstrijd. Veel sponsors waren aanwezig aan het begin van de baan om de verrichtingen gade te slaan.

Met 19 deelnemers gaat het veld van de supersport trucks van start. De snelheid zit niet echt lekker in de wedstrijd, terwijl we dit van Almkerk wel gewend zijn. Het duurt lang voordat truck na truck de kwalificatie rijdt en de regen maakt de condities steeds slechter.

De Blue Legend start laat in het deelnemersveld en ondervindt veel hinder van de verslechterde baan. De banden van de Blue Legend kunnen de grip niet goed vinden, toch wordt met een FP een plaats bemachtigd in de pull off. Een supersnelle bandenwissel, gerealiseerd door Profile Tyrecenter Altena, zorgt ervoor dat de Blue Legend met ander schoeisel wellicht meer grip weet te pakken in de pull off.

De pull off start met 16 deelnemers. Ook hier zien we de condities van de baan gedurende deze omloop verslechteren en ondanks de betere grip van de Blue Legend moeten wij genoegen nemen met een 13e plaats.

Drie trucks weten de finale te bereiken en bepalen het podium als volgt:

1. Mad Men
2. Iveco Schouten
3. De Hulk

Voor Blue legend betekent het een 17e positie in het totaal klassement in een seizoen waar we diverse wedstrijden hebben moeten laten liggen. Door de motor verbouwing van afgelopen winter startten we laat in het seizoen en ook daarnaast misten we wat wedstrijden.

Nu wisten we natuurlijk dat de verbouwing niet in de koude kleren ging zitten en toch zijn we blij met de vergaarde data, de nieuwe ervaringen. Tevens is de nieuwe motor het hele seizoen heel gebleven en voelen wij de potentie van de nieuwe krachtbron. De potentie moet nog blootgelegd worden maar daar gaan we met zijn allen erg hard aan werken.

Geplande verbouwingen voor aanstaande winter gaan hopelijk weer een beter evenwicht brengen in balans, grip en vermogen waardoor we hopelijk competitiever kunnen zijn.

VTN-organisatie en evenenment-organisaties bedankt voor weer een mooi seizoen.

Collega-pullers bedankt en tot volgend jaar.

Wij kijken er nu al naar uit!

Kwalificatie

Pull-off

Compilatie van de vrienden van het Scania Pulling kanaal

Kijk ook op

Werkhoven 2017

Na de opgelopen versnellingsbak schade in Merksplas was  het tijd om te repareren. Gelukkig zat …