vrijdag , 3 februari 2023
Home / 2017 / Meerkerk 2017

Meerkerk 2017

De 2e wedstrijd van deze week bij de NTTO. Op dinsdag hebben we in Zele gereden en vanavond gaan we in Meerkerk een poging doen. 

De afgelopen dagen hebben de weergoden het nodige aan regen laten vallen op de banen van Meerkerk. Gelukkig waren de banen goed afgedekt en konden op de vrijdagavond en zaterdag toch de diverse klassen van start gaan. Rond de klok van 19.00 uur op de zaterdagavond zou de supersport van start gaan.

“Donkere wolken pakken zich samen boven Meerkerk”

De Volvo VDB staalbouw mag de proeftrek doen en weet net iets verder dan 107m te komen, besloten wordt om de sleepwagen zo te laten staan. De Tekstkar is de volgende, ook hij heeft moeite om een full-pull te rijden, de Scania komt niet verder dan 83,70m. In de verte dreigen donkere wolken die rechtstreeks over Meerkerk gaan komen.  We gaan het dan ook niet droog houden. De organisatie neemt het zekere voor het onzekere en gooit de baan dicht door middel van zeilen. Ook wij gaan schuilen in de tent, en dat blijkt de enige juiste keuze want de sluizen worden opgezet. Na een half uurtje lijkt het droog te worden, maar schijn bedriegt! Ruim een uur later gaat de wedstrijd pas verder. De baan heeft gelukkig niks geleden onder het zeil en lijkt alleen maar beter geworden. “De baan is zwanger van grip”; roept de commentator en hij gaat volledig gelijk krijgen!

“De baan is zwanger van grip”, aldus Arco Sterk en Erik van Oosterhout

Na de regen gaat de Mitas Black sensation van start, de Volvo heeft moeite om het vermogen op de baan te krijgen en strand bij 87,21m. Vervolgens gaat White horse voor de Big benz sleepwagen, echter de lampen staan op rood en zullen ook rood blijven. Na onderzoek blijkt dat de Big benz zonder brandstof staat. De diagnose is vrij snel gesteld maar het tanken en ontluchten zal toch wat tijd in beslag nemen. Na 20 minuten kan de White horse aanhaken en zal aan zijn run beginnen.

“De man met de hamer heeft zijn stem laten gelden in Meerkerk”

De mannen van White Horse hebben serieus vermogen gevonden in de V8 en gaan dan ook proberen dit op de baan te zetten. Bij 83,64meter boort de auto met zijn neus in de grond en blijkt er iets in de achteras te sneuvelen. White horse is de eerste uitvaller van vanavond. De volgende deelnemer is van Vlastuin Agro met de Volvo. Zonder probleem leurt hij de Big benz naar de 110m, de eerste full-pull is een feit. Carola de Heus met de van Heugten DAF zet de Big benz op 86,77meter neer. Het team van Volvo FH16 Harskamp heeft deze week hard moeten werken om de schade van Zele te herstellen, ook zij staan in Meerkerk weer aan de start en weten een afstand te noteren van 103,13m. Vanaf nu komt de man met de hamer in Meerkerk zijn werk doen. Blue-fire weet niet van de startlijn weg te komen en gaat onverrichter zake huiswaarts. De VDB staalbouw Volvo komt weer op de baan en weet een afstand van 99,45meter te maken, helaas gaan zij achteruit onder kraan weer de baan af. De VDB Volvo is nummer 2 met schade vanavond. Volgende deelnemer; Rhinorocket. De Iveco maakt een full-pull maar komt niet meer van zijn plaats af, dit is achteras nummer 3. De kraan draait overuren vanavond!  Achteras nummer 4 is in aantocht. Verspui heeft de eer om voor de 3e keer dit jaar een achteras om zeep te helpen.  

De Blue Legend is de volgende die de krachtmeting met de Big benz mag gaan leveren. We hebben na de wedstrijd van Zele nog druk gesleuteld aan de auto. Getracht is de balans van de auto te verbeteren en de profilering van de banden te optimaliseren. We gaan zien wat alle inspanningen opgeleverd hebben. Bram geeft de Scania de sporen en zonder problemen wordt een machtige Full-pull gereden. Alle inspanningen lijken vruchten af te gaan werpen.

Helaas is de wedstrijd na ons gestopt als gevolg van tijdsoverschrijding van de vergunning en het defect gaan van de sleepwagen. Ontzettend jammer natuurlijk voor Rocking horse en Black widow die niet meer kunnen rijden en zeker niet in de laatste plaats vanwege het feit dat er geen finale gereden kan worden met de finalisten voor een ultieme krachtmeting van de giganten.

Het resultaat is een gedeelde 1e plaats van 4 deelnemers.

Nr. Naam machine 1e run 2e run Finale
1 IVS RhinoRocket 110,00   DNS
1 Van Vlastuin Agro 110,00   DNS
1 Volvo FH16 Harskamp 103,13   DNS
1 Blue Legend 110,00   DNS
5 VDB Staalbouw 99,45    
6 MITAS Black Sensation 87,21    
7 Van Heugten Transport 86,77    
8 Tekstkar 83,70    
9 White Horse IX 83,64    
10 Team Verspui 11,34    
11 Blue Fire HP    
99 Rocking Horse Junior DNS    
99 Black Widow DNS    

Foto’s van deze wedstrijd door Erwin Visser Truck and Truckpulling Pictures.

Over Peter Meinster

Kijk ook op

Herwijnen 2018

De eerste wedstrijd voor de VTN-competitie is al enige jaren op het Boerùh rock festival …