zaterdag , 22 juni 2024
Home / 2016 / Made 2016

Made 2016

De weersvoorspellingen waren niet om over naar huis te schrijven. Afgelopen week heeft de organisatie van het Powerweekend daarom de baan angstvallig onder het plastic gehouden. Om een uurtje of zes arriveren we in Made. Vandaag zijn we aan de beurt voor de weegbrugdienst, dus zijn we er op tijd bij.

Met 20 deelnemers vanavond hebben we een vol programmaboekje, onze BlueLegend rijdt vanavond als laatste.
De mannen van Black Pearl mogen als eerste een poging wagen en merken al snel dat de Hyproslee een straffe afstelling gekozen heeft. De eerste trek stopt dan ook bij 75,23m voor de zwarte Volvo. In Made zal vanavond de 2e rijder Jarno onze BlueLegend vandaag de sporen geven. Met Bram als co-piloot gaan we als laatste de kwalificatie rijden. Ook BlueLegend heeft in de eerste ronde met 94,62m niet genoeg om zich te kwalificeren. Van alle 20 deelnemers weten er maar 6 in de eerste kwalificatie een full-pull te rijden.

Omstreeks 20.00uur is de eerste ronde dus in rap tempo afgewerkt. Alle deelnemers hebben mooi binnen een uurtje hun eerste poging kunnen realiseren. 14 trucks hebben een 2e poging nodig om te kwalificeren. Ook BlueLegend heeft een 2e poging nodig. Nadat we de bandenspanning iets hebben laten zakken lijkt het dan ineens heel simpel om over de linkerkant van de baan een full-pull te realiseren. Zichtbaar met gemak trekt de BlueLegend de sleepwagen ver over de 100m. Van de overige deelnemers weten er nog 7 zich op nagenoeg dezelfde manier een plaatsje in de finale te veroveren, mede geholpen door het beter worden van de baan.

In de finale zal geen enkel team meer een full-pull rijden. Met een verschil van ongeveer 30m tussen de nummer 1 en 14 heeft de sleepwagen een mooie afstelling gevonden en dit zorgt ervoor dat avond mooi op tijd beëindigd kan worden.

Het team van VTN Truckpulling, bekend van de Hulk en Hulkje, helpt ons mooi uit de brand, door op heroïsche wijze starthulp te verlenen wanneer het voltage in onze startaccu’s het compleet laat afweten. Onze reporter legt dit feit vast in een live facebook registratie, waarvan volgende afbeelding een screenshot is.

starthulk

Opgelucht en op het nippertje haken we aan voor de finale. Het resultaat in de finale voor de BlueLegend is 78,61m, goed voor een 11e plaats in Made.

Met het nodig aan huiswerk voor de volgende wedstrijd vangen we de thuisreis naar Gameren aan.

Kwalificatie

Herkwalificatie

Finale

Compilatie van de vrienden van het Scania Pulling kanaal

Kijk ook op

Werkhoven 2017

Na de opgelopen versnellingsbak schade in Merksplas was  het tijd om te repareren. Gelukkig zat …