zaterdag , 25 mei 2024
Home / 2012 / Lopik 2012

Lopik 2012

De vierde puntenwedstrijd van het seizoen 2012 werd gereden in een zonovergoten Lopik op een kogelharde kleibaan.

Op het terrein van de Foute Cross lagen drie geprepareerde banen. Hierop werd in 3 verschillende klassen gereden: tractoren, de NK 9,5 ton Supersport en de DCPO carpullers.


Rocking Horse reed in een hoge versnelling de kwalificatierun zonder al te veel moeite op deze kogelharde baan. De ondergrond lijkt wel op een Amerikaanse dragstrip; als beton, zo hard.

In de finale stond de sleepwagen een stukje zwaarder. 9 trucks van de 18 wisten de 100 meter te halen. Van Tilburg Bastianen kreeg de snelheid aardig in de sleepwagen maar kwam een meter of 4 voor de Full Pull toch spectaculair tot stilstand.

 Vaak zie je bij diversen trucks tijdens de trek een vuurkegel op de uitlaat staan, ook de Rocking Horse met de oude turbo configuratie kon dit als geen ander. Echter de TB DAF weet ons tegenwoordig regelmatig te verrassen met ”Zônne grôte vuurbal, jongûh BAM!” uit beide schoorstenen!. Fantastisch gezicht natuurlijk, maar of dit goed voor de mechaniek is!????

Het Team White Champ is met de nieuwe DAF weer lekker bezig met “IK ga toch niet uit!, IK ga toch niet uit!” Deze motor gaat zo ongelofelijk diep in de toeren hangen zonder uit te gaan, dat het lijkt of deze truck bij 1000 toeren nog blijft trekken zonder uit te waaien.

Ook de Rocking Horse weet in de finale met de voorpoten in de lucht een weer dikke vette Full Pull neer te zetten.

Zoals gezegd gaan we met 9 trucks de super finale in, waaronder de Rocking Horse.

De Mad Men MAN en de Ruttchen Powerrr Mercedes gaan ook nu weer voor de Full Pull.

De Rocking Horse weet met een aangepaste balans en veel kabaal een ruime 92 meter weg te rijden met de sleepwagen, om precies te zijn 92,28 meter. De IVECO van Schouten weet zich hier nog tussen te wringen met net geen Full Pull op 99,66 meter. Onze collega Van Tuijl Nieuwaal met de IVECO verspeelt op een spectaculaire wijze tijdens de superfinale zijn achteras. Naar men zegt het differentieel. Een week hard werken om op de thuiswedstrijd in Nederhemert weer aan de start te kunnen staan. Heel veel succes de komende week.

De Rocking Horse behaalt in Lopik een 4e plaats en blijft vooralsnog 3e in het NK 9,5 ton Supersport klassement van 2012. Hij gaat lekkerrrr, toch
De laatste ronde gaat tussen de 2 sterkste trucks, Ruttchen Powerrr en de Mad Men.
Mad Men mocht de allerlaatste trek van de avond rijden. De MAN weet ook nu weer een Full Pull te trekken en wordt 1e . De Mad Men staat in deze ronde toevallig naast een carpuller met een methanol gestookte dubbele V8. Het lijkt wel een dragrace wie het eerste over de 100 meter gaat; ongelooflijk een truck tegenover een auto. De MAN truck toont weer eens aan hoe sterk hij is. Het is onbeschaafd hoe hard deze MAN de baan over vliegt. Ruttchen Powerrr eindigt op 93,80 en wordt 2e.

Einduitslag NK 9,5 ton Supersport in Lopik:

1e Mad Men
2e Ruttchen Powerrr
3e Iveco Schouten
4e Rocking Horse

Superfinale

Kijk ook op

Werkhoven 2017

Na de opgelopen versnellingsbak schade in Merksplas was  het tijd om te repareren. Gelukkig zat …