zondag , 23 juni 2024
Home / 2017 / Leende 2017
Tussen 2 runs door wordt de Blue Legend van ander schoeisel voorzien.

Leende 2017

Op zaterdagmiddag 29 april reizen we af naar de Brabantse zandgronden in Leende. Dit jaar opnieuw op een volledig nieuw ingericht wedstrijdterrein. De informatie vertelt ons dat er 2 kleibanen aangelegd zijn door de organisatie. Aangekomen op locatie vinden we een mooi wedstrijdterrein, ruim van opzet en natuurlijk met 2 banen. Nieuwsgierig als we zijn gaan we gelijk naar de baan. Een inspectieronde leert ons dat het in ieder geval geen zand  is, ook klei is het zeker niet. Het is een samenstel van klei en zand, een mengsel genaamd “zavel”! Tijdens de kwalificatie zal al snel blijken dat de nieuwe banen zich nog niet echt gezet hebben en dus nog erg los en zacht zijn.

Het leuke van het VTN-klassement is de verscheidenheid aan banen en daarbij soms de verrassende resultaten die hiermee gepaard gaan. Diegene die de balans van de auto goed kunnen krijgen in combinatie met de banden en natuurlijk de rijder zijn in het voordeel.

Wat gaan we doen met de auto; het eeuwige dilemma. Overleggen tot je een ons weegt; of een keuze maken en een klap erop….bam! Onze sponsorafdeling omschrijft het met de volgende quote:

“You don’t have to be great to start, but you have to start to be great”

Om 19.00uur start de wedstrijd. De powerbreaker zal de strijdwagen zijn voor deze avond. Bij de eerste poging wordt al duidelijk dat het een zware strijd zal worden. Met 15 deelnemers starten we de avond. Wij mogen als 9e starten. Bij de start heeft Bram moeite om de auto in de juiste versnelling te krijgen. Tijdens het wegrijden schiet de auto uit de versnelling en besluit Bram om de run af te breken. In het Parc Fermee wordt gekeken of we het schakelmechanisme kunnen herstellen. Ook wordt getwijfeld of we de juiste banden wel onder de auto hebben zitten voor deze baan. Na teamoverleg besloten om de banden te wisselen en tegelijkertijd het schakelmechanisme te repareren. Net op tijd kunnen we voor de herkwalificatie aan rijden. Voor de 2e maal gaat het gas erop en met viel wielspin komt de Bluelegend van zijn plek. Er komt ontzettend veel grond onder de banden vandaan en voor de sleepwagen gesmeten. Na een brute krachtinspanning gaat de Bluelegend over de finishlijn en een full-pull is een feit.

Met 12 deelnemers gaan we door naar de pull-off. Voor alle teams is het zoeken naar grip vanavond, maar de baan is voor alle deelnemers gelijk. Voor de 3e maal gaan we voor de verzwaarde powerbreaker. Bram besluit in hetzelfde verzet te gaan als in de kwalificatie, dus die pin onderin en trappen met dat hok. Wederom met veel wielspin komt de Bluelegend op gang, maar wat een martelgang gaat dit worden om aan het einde te komen. Met 2 dikke vuurkegels op de pijp en uitlaatspruitstuk wat bijna doorzichtig is van de hitte komt hij over de finish.

Gelukkig zijn we erbij in de finale, samen met 9 andere deelnemers. Ook nu weten we vanaf de start geen grip te vinden op de baan. Met 53,89meter hebben we ons lot vanavond op de 9e plaats bezegend.

Met weer het nodige aan huiswerk keren we weer terug naar Gameren.

Het transport werd deze dag mogelijk gemaakt door onze sponsor; Javaritrans, waarvoor hartelijk dank!

Kijk ook op

Breaking news: Blue Legend will participate in NTTO competition

BRAKEL – After first being declared as Puller of the Year 2017, the marriage between …