zondag , 23 juni 2024
Home / 2015 / Leende 2015

Leende 2015

Vreugde en teleurstelling, het ligt zo dicht bij elkaar. Ook binnen de sport zijn deze onlosmakelijk met elkaar verbonden; zoals wij in Leende ook hebben ondervonden.

Op zaterdag 25 april werd een puntenwedstrijd verreden in het zwarte zand van Leende. Ditmaal voor de 25e keer georganiseerd door trekkertrek Leende. De zandbaan is beroemd om zijn matige grip en dat wordt dus een zware kluif voor menig team deze avond. De start vanavond is voor de Daf van Verspui, zichtbaar moeilijk en met veel wielspin komt de Daf nauwelijks vooruit. Halverwege de baan lijkt de auto wat meer grip te krijgen, waarschijnlijk door het gewicht van de sleepwagen wat naar voren komt. Bij 95 meter is de gang er compleet uit en kunnen we nu al vaststellen dat het een lange zware avond gaat worden.

Als 4e gaat de Rockinghorse Senior voor de powerbreaker sleepwagen. Rockinghorse Senior is met zijn 14liter motorinhoud misschien wat minder rijk aan PK’s ten opzichte van sommige andere auto’s, maar dat kan wel eens in ons voordeel werken vanavond.

Ook Bram heeft moeite om weg te komen; veel wielspin en zelfs 2 keer gaat de Scania in de toerenbegrenzing. Het spul komt moeizaam op gang en er komt gaandeweg een beetje snelheid in de combinatie, het duurt echter heel lang voor alle meters onder de banden door zijn voor een full-pull.

Een aanslag op de mechaniek met deze omstandigheden is nog zachtjes geformuleerd, maar dat zal vanavond wel blijken aan het aantal uitvallers met forse schade. Zes teams moeten voor een herkansing in de kwalificatie waaronder Moaskantrekkers, Vakupuller, No Risk No Fun, Yellow devil, Iveco Schouten en Black widow.

Helaas haalt de Black Widow ook in de herkansing geen Full-pull, met een ontplofte intercooler is het einde verhaal. Verder kunnen Yellow devil en Iveco Schouten zich niet  kwalificeren als gevolg van transmissie problemen.

Over schade gesproken; onze RockingHorse Junior haalt wel de full-pull tijdens de 1e  kwalificatie.  Maar de rit van junior gaat echter met zoveel rookontwikkeling onder de auto gepaard dat we bang zijn dat er het nodige mis is met de motor. De junior wordt met na de trekpoging met een sleeptractor naar het Parc fermé terug gesleept. Na een snelle analyse van de motor en het terugkijken van de gemaakte videobeelden besluiten we dat het klaar is voor vanavond met Junior.

De sleepwagen gaat zwaarder voor de Pull-off.  De auto’s met heel veel PK’s zijn nu in het nadeel en namen zoals Ruttchen, No Risk No Fun, de Hulk en de Manne van Janne 2 halen geen 100m in de pull-off. Deze ronde vallen dus veel auto’s af.

Een bijzonder stelletje van 5 auto’s gaan door naar de finale. Onder de finalisten zijn White champ, Rocking Horse Senior, Tiburg-Bastianen, Mad Men en de Moaskanttrekkers. Als eerste gaat White champ voor de sleepwagen en weet met 89,73meter geen full-pull te rijden. Volgende die mag aanhaken is senior. In de finale hebben we bij Rocking Horse Senior de juiste gewichtsbalans en bandenspanning weten te vinden waarmee we weer een Full-pull weten te maken. De rit gaat niet snel als gevolg van gebrek aan grip en Senior heeft het zichtbaar moeilijk. Met roodgloeiende uitlaatspruitstukken gaat Bram over de 100 meter.

De Moaskanttrekkers komen met 89,38meter te kort voor een Full-pull en gaan dan ook niet door naar de superfinale. De overige 2 finalisten Madmen en TB gaan beide op spectaculaire wijze over de 100meter.

Onvoorstelbaar en je zult het niet geloven! We gaan met Rocking Horse Senior de superfinale rijden samen met Mad Men en TB!!

In de superfinale wordt door de sleepwagen bemanning besloten om voor een floating finish te gaan. Als eerste gaat Rocking horse Senior voor de wagen en weet wederom met roodgloeiende uitlaatspruitstukken  88,71 meter af te klokken. Vervolgens gaat Mad Men een poging wagen. Met grof geweld en met een grote klap aan het einde van de pull weet men ruim 2 meter verder te komen dan Rocking Horse Senior. Bij de MAN sneuvelt waarschijnlijk het uitlaathuis van de turbo, maar worden hier wel eerste in Leende. Als laatste gaat TB met de Daf een laatste poging doen voor de hoofdprijs. Met 88,23 meter haalt TB de 3e plaats binnen vanavond.

 

Een prachtige avond voor Bram met zijn 2e plaats voor Rocking Horse Senior,  als wel een 12e plaats voor Rocking Horse Junior; helaas inclusief een hoop ellende!

Komende 2 weken waarschijnlijk een hoop werk aan de winkel om met beide Rocking Horses aan de start te verschijnen in Oud-Gastel.

 

Kwalificatie Sr.

Pull-off Sr.

Finale Sr.

Superfinale Sr.

Compilatie van Ralf Meinster van het ScaniaPulling  kanaal

Kijk ook op

Werkhoven 2017

Na de opgelopen versnellingsbak schade in Merksplas was  het tijd om te repareren. Gelukkig zat …