zaterdag , 22 juni 2024
Home / 2012 / Leende 2012

Leende 2012

3e plaats voor Rocking Horse!

Zaterdagmiddag 28 April is het hele circus afgereisd naar de zandgronden, diep in het zuiden van Brabant, waar men neergestreken is in het plaatsje Leende.

Er wordt hier gestreden op een voor trucks altijd wat lastige zandbaan. De baan ligt er op het eerste gezicht goed geprepareerd bij, het is altijd afwachten hoeveel vocht er in de baan zit en hoe hij zich gedraagt na een aantal auto’s.

Het weer is de gehele dag goed geweest en dat is tot laat in de avond zo gebleven.

De 9,5 Ton Supersport klasse staat in Leende voor de Power-Breaker sleepwagen. De 9,5 Ton Hobbysport mag aankoppelen aan de Hyproslee van Basrijs.

Bijna het gehele klassement van de 9,5 Ton Supersport is aanwezig. De teams Yellow Devil, Van Walsem en Rhino Rocket zijn er helaas niet.

De 1e kwalificatieronde van de Rocking Horse eindigt ongeveer halverwege de baan. De run werd voortijdig afgebroken door een probleem met de Power-Breaker sleepwagen. Na overleg met de wedstrijdorganisatie mag de Rocking Horse de kwalificatie overdoen. In de herkansing wordt alsnog een Full-Pull door Driver Bram getrokken, die vandaag de Rocking Horse bestuurd.

Uit deze eerste ronde blijkt al wel hoe zwaar het vandaag gaat worden voor de trucks op deze zandbaan. De helft van het klassement weet zich na 2 kwalificatieronden niet te plaatsen voor de finale, waaronder zeker niet de minste teams!

De kaarten kunnen wel eens anders geschud gaan worden in deze wedstrijd!

Na het einde van de kwalificatieronde lijkt de Rocking Horse wat last te hebben van koppelingsproblemen. Op een bepaald moment wordt de Rocking Horse door een sleeptractor naar het Parc fermé gesleept. Dit lijkt op het eerste gezicht geen hoopvolle situatie. Vol goede moed duiken de monteurs onder de auto om te kijken of zij het probleem kunnen vinden en oplossen. Het ene na het andere stuk gereedschap verdwijnt onder de auto. Na enige tijd lijkt het erop dat we de finale niet meer zullen rijden. Vervolgens wordt er korte tijd later onder de auto vandaan geroepen “Bram, koppelen, koppelen !!!” Het blijkt dat de monteurs het probleem alsnog gevonden hebben.
Er wordt met gezwinde spoed naar de sleepwagen gereden en aangekoppeld. Met veel geweld wordt er moeizaam een 2e Full-Pull in de finale getrokken. Wat een kracht zit er op dit moment in de Rocking Horse!. Tijdens de finale valt overigens meer als de helft van de overgebleven deelnemers af.

Even lijkt het erop dat alleen de Mad Men en de Rocking Horse in de Superfinale gaan strijden. Uiteindelijk weet de MVJ2 Scania 164 na een “vrijwillige stop” binnen de 20 meter zich in de herkansing alsnog te plaatsen voor de Superfinale.?!

Met twee Scania’s V8 en een MAN V10 gaan we strijden om de bekers.
De Mad Men gaat van start en trekt een ongeëvenaarde 91,46m die goed is voor een 1e plaats. Vervolgens pikt de Rocking Horse aan en zet de Power-Breaker over de linkse kant van de baan op 71,86m en 40cm diepte!! De diepte van het gat is aardig te zien als Arco met beide benen in het gat gaat staan.
De MVJ2 weet de sleepwagen tussen de Mad Men en de Rocking Horse in te plaatsen op 83,46m, de MVJ2 boekt hiermee een 2e plaats en de Rocking Horse wordt dus 3e.

Een DIK verdiende 3e plaats voor deze wedstrijd en onze eerste podiumplaats voor dit seizoen, waarvoor aardig gestreden moest worden en die we zeker niet cadeau gekregen hebben.

De komende 2 weken voor de volgende puntenwedstrijd in Geffen zal waarschijnlijk besteed worden aan controles en de koppelingsproblemen.

Tot Geffen allemaal!

Kwalificatie

Finale

Superfinale

Kijk ook op

Werkhoven 2017

Na de opgelopen versnellingsbak schade in Merksplas was  het tijd om te repareren. Gelukkig zat …