dinsdag , 16 juli 2024
Home / 2017 / Hufterproof is niet goed genoeg

Hufterproof is niet goed genoeg

Chief Engineer Jarno van Hemert

 

‘Hufterproof is niet goed genoeg!’

Brakel –Onze chef engineer Jarno van Hemert blikt vooruit op de testdag in Nederhemert van aanstaande zaterdag. Alweer voor de zesde keer wordt deze georganiseerd, maar het is de eerste keer dat de Blue Legend zijn opwachting daar maakt. Vorig seizoen debuteerde de Blue Legend weliswaar in Nederhemert in het deelnemersveld, maar dat was halverwege de kalender, tijdens de puntenwedstrijd in het eerste weekend van juni.

Wat kunnen we zaterdag verwachten van de Blue Legend?

“Vooropgesteld, het is een testdag. Wat voor ons vooral belangrijk is: data verzamelen. We willen heel veel weten. Van de motor, van de carrosserie en ook van de banden.”

Wat wil je zo graag weten?

“We hebben na vorig seizoen besloten er een schepje bovenop te doen. Meteen al. Ondanks dat we pas net goed en wel gestart waren natuurlijk. Maar dat betekende een compleet nieuwe configuratie. Vooral als het gaat over de extra turbo. Nu staan er twee van die jongens te blazen. Maar die genereren wel zo verschrikkelijk veel kracht dat we constructietechnisch een aantal keer verrast zijn door de power die er loskomt.”

Die problemen begonnen in Assen al. Was het in Rotterdam opgelost?

Lachend: “Nee, dat bleek! Hufterproof is niet goed genoeg. Dat moet nog vele malen sterker. Maar dat hebben we nu in de smiezen en in Herwijnen moet hij het doen.”

Kun je in Nederhemert wel voluit?

“Voluit is een vreemd fenomeen in deze sport. Ja, wij kunnen een serieuze test neerzetten zaterdag. Maar we zijn wel voorzichtig. We kennen zijn zwakke plek. Aan de oplossing wordt hard gewerkt.”

Zal het ook veel communiceren met de sleepwagen zijn? Zodat ie vooral heel blijft?

“Het scheelt natuurlijk dat het geen wedstrijd is om de punten. Het is niemands bedoeling om iets kapot te rijden. Daar schiet je niks mee op.”

Is het indoorrijden niet alleen goed bevallen als wedstrijd, maar vond je het ook fijn dat je op deze manier meer kunt testen voorafgaand aan het seizoen?

“ Ja, ik ben er wel blij mee! Zeker ook omdat we met een hele nieuwe configuratie gaan rijden dit seizoen. Kinderziektes zijn er altijd, in elk systeem. En die halen we er liever nu uit dan na de seizoensstart.”

Tot slot?

“Het is schitterend weer. Veel van onze sponsoren zijn aanwezig, maar ook fans en familie. We nemen posters mee, geloof ik. Er zijn jassen beschikbaar. Wat wil je nog meer?”

Zeg het zelf maar.

“Goeie data. Dat wil ik.”

 

 

Kijk ook op

Stroe 2017 EK

Nadat we ons met een gedeelde eerste plaats in Meerkerk bij de NTTO 8,5 ton …