zaterdag , 25 mei 2024
Home / 2017 / Hoogblokland 2017

Hoogblokland 2017

Blue Legend P3!

Resultaten waar we stiekem op gehoopt hebben en in Hoogblokland uitgekomen zijn.

Yeahhh, de eerste beker in het bestaan van het truckpulling team Blue Legend is een feit. De 6e puntenwedstrijd dit seizoen wordt uitgevochten op de kleibaan van Hoogblokland. Een heerlijke temperatuur en een zeer goed geprepareerde kleibaan met zestien supersport truckpullers moeten voldoende ingrediënten zijn om er een mooie wedstrijd van te maken.

De white champ mocht de proeftrek uitvoeren. Meteen al blijkt de sleepwagen een zware afstelling te hebben en als gevolg hiervan weet de Daf maar op 90m te komen. Besloten wordt om de sleepwagen afstelling lichter te zetten. De volgende deelnemer is Verspui, die de full-pull wel weet te halen met de lichtere sleepwagen afstelling. Op de White champ, Veldhuizen en Murphy’s law na weten alle deelnemers zich te kwalificeren. De Vaku-puller is ook weer van de partij, maar alhoewel zij zich hebben weten te kwalificeren besluiten zij zich toch maar tot deze ene run te beperken.

Onze blauwe heeft het hier op de klei beter naar zijn zin dan in die zandbakken en weet dan ook met een bloedgang naar de andere zijde van de baan te boenderen. De Mitas banden krijgen hier wel grip op deze klei. Alhoewel er schijnbaar veel grondverplaatsing onder de banden vandaan komt is de weg naar meer grip voor onze machine gevonden. Als je om je heen kijkt zijn wij zeker niet de enigste met dit vraagstuk. In het gehele deelnemers veld zie je dat de teams met de banden bezig zijn, Nokians, Vredestein, BKT en Mitas van alles zie je voorbij komen. Wij zijn op de goede weg zullen we maar zeggen.

Met 12 deelnemers gaat de pull-off verreden worden. Maar voordat we de auto aanhaken hebben we in het Parc Fermee eerst de data van de kwalificatierun even uitgelezen en aan de hand van de resultaten de instellingen en balans van de auto gewijzigd.  Wederom halen we met de Blue Legend de 100 meter en gevoelsmatig loopt de auto nu beter met de gewijzigde instellingen.

Ook nu vallen er weer een paar trucks af en met 8 teams gaat er een finale gereden worden. Als 4e haken we aan met de Blue Legend bij de Hyproslee. De te kloppen afstand 106,05m staat op naam van de Hulk. Eens kijken hoe ver de Blue legend weet te komen met deze afstelling. Bram gaat het weer proberen en we zijn benieuwd natuurlijk. Op 93,15m komt de Blue Legend tot stilstand en graaft een gat van heb ik mij jouw daar. Voorlopig de 2e afstand maar er komen nog een aantal deelnemers zoals Madmen, Ruttchen en Iveco Schouten. Allen zijn potentieel in staat om onze Scania voorbij te rijden, maar uiteindelijk komt alleen de Madmen verder dan onze Blue Legend.

Een fantastische 3e plaats in Hoogblokland voor de Blue Legend. Wij zijn zeer tevreden met het resultaat. Een mooie afsluiting van de avond met als bekroning de eerste beker in de prijzenkast van de Blue Legend.

 

Kijk ook op

Breaking news: Blue Legend will participate in NTTO competition

BRAKEL – After first being declared as Puller of the Year 2017, the marriage between …