dinsdag , 16 juli 2024
Home / 2016 / Hoogblokland 2016

Hoogblokland 2016

Zaterdag 11 juni stond Hoogblokland op het truckpulling programma om een puntenwedstrijd te organiseren. Een aantal jaren heeft de organisatie een demo georganiseerd voor de VTN 9,5ton supersport. Deze ronde organiseren de vrijwilligers van tractorpulling Hoogblokland een puntenwedstrijd binnen het VTN-kampioenschap.

De baan licht er netjes geplaveid bij en na wat vertraging mogen we vanavond als eerste aanhaken om de afstelling van de sleepwagen uit te proberen. De Scania wordt aan de Basrijs Hyproslee gekoppeld en na de tweede groene vlag gaan we van kiet. De sleepwagen staat vrij straf afgesteld en moeten we toch flink aan de bak om de sleepwagen voort te trekken. Even lijkt het erop dat we de sleepwagen aan het einde gaan brengen. Maar bij de 80m krijgt de Blue Legend het zwaar en bij de 99,90m waait de motor compleet uit. Op 10cm na halen we de streep niet. Helaas net niet!

De volgende die het mag proberen is Veldhuizen. Ook zij weten de eindstreep niet te halen. Na overleg wordt besloten om de sleepwagen afstelling lichter te stellen. Vervolgens mag Verspui een poging gaan wagen met de lichtere afstelling van de sleepwagen. Zij zijn de eerste die een full-pull weten te realiseren. Voor ons betekent dat een hernieuwde poging om te kwalificeren na 6 deelnemers. Bij het lichter gaan van de sleepwagen is de regel dat je binnen 6 deelnemers weer aanhaakt om een nieuwe poging te doen, mits je natuurlijk de voorgaande poging met de zware sleepwagen niet volbracht hebt.

In het rennerskwartier zijn de monteurs inmiddels druk bezig om de boel te controleren. Ook deze ronde komt er veel rook achter de cabine vandaan, dus we hebben nog steeds lekkage via de uitlaten. De uitlaatpakkingen zijn nu gelukkig heel, dus dat probleem hebben we opgelost. De lekkage zit op dit moment in het uitlaatspruitstuk en een overgang naar de turbo. We gaan proberen dit te herstellen binnen de beschikbare tijd van 6 deelnemers. Na wat inspanningen besluiten we dan toch deze 1e kwalificatie te laten schieten en voor een her kwalificatie te kiezen.

In de her kwalificatie lukt het gelukkig wel om ons te kwalificeren in 12.11sec.

Na nog 2 kandidaten voor de her kwalificatie gaan we door naar de Pull-off. De sleepwagen gaat een tandje zwaarder. Ook nu mogen we als eerste een afstand neerzetten. De Blue Legend weet de sleepwagen 87,56m weg te brengen in de Pull-off. Voor vanavond zit het er voor ons op na 2 runs.

De motor van de Scania loopt best aardig maar de in- en uitlaatflow van de machine is nog verre van optimaal. Gelukkig komen we steeds een klein stapje verder met de techniek en blijft het een uitdaging om niet te grote stappen te maken. De techniek is te kostbaar om te gokken met grote veranderingen in één keer door te voeren. Belangrijk is om erachter te komen welke veranderingen werken en wat de invloed daarvan is. Het truckpullen is op dit moment op zo’n niveau dat de details het verschil maken binnen de sport.

Volgende week een druk weekend met op de vrijdagavond Made’s Powerweekend en op zaterdag Renswoude.

Kwalificatie

Pull Off

Alle pulls vanaf de zijkant

Compilatie van het Scania Pulling kanaal

Kijk ook op

Werkhoven 2017

Na de opgelopen versnellingsbak schade in Merksplas was  het tijd om te repareren. Gelukkig zat …