zondag , 14 april 2024
Home / 2015 / Herwijnen 2015

Herwijnen 2015

Zo dan; de kop is er weer af. De eerste puntenwedstrijd van truckpulling seizoen 2015 is weer gestreden in Herwijnen op het Boeruh rock festival.

In de aanloop naar de wedstrijd van Herwijnen hebben we toch op het laatste moment nog een paar tandjes bij moeten schakelen om aan de start te kunnen verschijnen met onze Rocking horse junior en senior. Na de testdag in Nederhemert waren er een aantal aandachtspunten voor de dag gekomen.

Bij Rocking horse senior was een lekkage aan de intercooler ontstaan. Na het analyseren van de intercooler en het vaststellen van het probleem hebben we besloten de constructie gelijk aan te passen. Na de aanpassing blijkt echter de koeler nog steeds lek te zijn. Wat nu? Over drie dagen moeten we aan de start in Herwijnen verschijnen, en zonder intercooler wordt dat natuurlijk niks. Ook hier vullen praatjes geen gaatjes. Laten we nu toevallig een radiateuren specialist in ons netwerk hebben, dus onze sponsors maar eens benaderd! Supersnelle service op het moment dat ’t het hardste nodig is! Zo zie je maar weer, het gaat er niet alleen om wat je kunt, maar zeker ook wie je kent. De Groot-Techniek en RDN Waalwijk, hartelijk dank voor de supersnelle service bij de modificatie en reparatie van de intercooler.

De junior had de laatste run op de testdag Nederhemert ook wat averij opgelopen. Op diverse plaatsen kwamen wat vloeistoffen, luchtjes en geluid naar buiten die normaal niet aanwezig zijn. Na een operatie van de motor blijken een zuiger, drijfstang en een cilinderbus dusdanige schade te hebben opgelopen dat deze vervangen moeten worden. Dus spullen besteld en vol goede moed afgelopen dinsdag alle nieuwe onderdelen monteren. Echter bij montage van de nieuwe drijfstang blijkt één en ander niet te passen! Na onderzoek blijkt ook de tegenoverliggende drijfstang toch niet schade vrij te zijn, dus drijfstang nummer 2 besteld. Vervolgens hebben onze technici de krachtbron van junior in twee dagen een openhart operatie gegeven. Donderdagavond voor Herwijnen kon de motor van junior weer gestart worden. Een mooi stukje teamwork door Jarno, Pim, Jurgen, Nico, Dennis, Reiner, Arjan en Arie.

Dat was de aanloop van Herwijnen, nu de auto’s weer lopen de resultaten van de wedstrijd:

Kwalificatie:
Met een startveld van 18 deelnemers, waarvan 17 voor het 9,5ton supersport klassement strijden, is het een vol programma vanavond. Rockinghorse junior mag de spits afbijten op de kleibaan in Herwijnen. Vanavond rijd Arie de kwalificatie met junior. Na 82,22m komt de junior tot stilstand omdat vroegtijdig van het gas af gegaan werd. Niet genoeg voor de kwalificatie maar zeker niet slecht zo de eerste keer. Ga d’r maar aan staan als piloot op deze volledig gemodificeerde machines! Gelukkig hebben we altijd nog een herkansing. Als tweede mag Verspui aanhaken, het gaat niet lekker met de koppeling en de DAF haalt de eindstreep niet.

De sleepwagenbemanning besluit de Hyproslee na de trekpoging van Verspui wat lichter af te stellen. Rocking Horse Junior mag de trekpoging overdoen en weet zich nu wel te kwalificeren. Team Verspui en Team van Tilburg Bastianen hebben beide vanwege koppelingsproblemen de tweede kwalificatie ronde nodig om mee te kunnen naar de finale. Ook Rockinghorse senior weet zich zonder problemen te kwalificeren.

Pull-off:
Voor de pull-off wordt de hyproslee afgeladen met gewicht en op standje “kill” gezet.
Rockinghorse junior gaat weer als eerste voor de sleepwagen. De Hyproslee staat zeer zwaar met als gevolg dat junior de te evenaren afstand op 96,56 m neer zet, in ieder geval niet genoeg voor de finale. De ene na de andere puller valt af. Ook onze senior weet de eindstreep niet te halen en strand op 86,96m. Uiteindelijk weten 3 teams de sleepwagen over de 100m te trekken en gaan door naar de finale.
Team De Hulk,Team Mad Men en Team IVS RhinoRocket gaan door naar de Finale!

In de finale mag De Hulk met de Volvo FH16 als eerste aanhaken aan de Hyproslee. De Volvo weet een overtuigende afstand van 93,86 m neer te zetten. De MAN van team Mad Men mocht het daarna proberen maar kwam niet aan de afstand van De Hulk, de MAN van Team Mad Men eindigt als tweede. Als laatste gaat de Iveco van IVS RhinoRocket aan, zij eindigen vanavond op de derde plek!

Een 4e plaats voor Rockinghorse Junior en een 9e plaats voor Senior. Een goed begin van het seizoen met in allebei de auto’s een prachtige balans, kijk maar eens in de filmpjes.

Team De Hulk gaat voor de eerste wedstrijdoverwinning van dit seizoen. Proficiat mannen!

Volgende wedstrijd is in Leende op zaterdag 25 April. Tot dan!

 

 

Kwalificatie Sr.

Pull off Sr.

Compilatie van Ralf Meinster van het ScaniaPulling  kanaal

Kijk ook op

Werkhoven 2017

Na de opgelopen versnellingsbak schade in Merksplas was  het tijd om te repareren. Gelukkig zat …