zondag , 14 april 2024
Home / 2014 / Herwijnen 2014

Herwijnen 2014

Eindelijk weer rijden voor het eerst dit seizoen voor de punten!

it seizoen gaan RH junior en RH senior samen gebroederlijk op stap.

Na al het sleutelen van deze winter mochten we eens gaan kijken hoe we er ten opzichte van de concurrentie voorstaan

Er is afgelopen weken nog flink doorgesleuteld om na de opgelopen koppelingschade in Nederhemert de junior weer startklaar te krijgen. Vrijdags voor de wedstrijd wordt de laatste hand gelegd aan beide trucks en voor het eerst weer gestart. We zijn net op tijd klaar voor het seizoen 2014 weer gaat beginnen. Nog even de dieplader aankoppelen en de trucks laden en op naar Herwijnen.

Kwalificatie:

Aangekomen in Herwijnen wordt direct de Rockinghorse senior gelost want we mogen als 4e aanhaken.

Met gespannen blikken wordt de motor op toeren gebracht door Bram en co-piloot Jarno. Alle onderdelen lijken goed op zijn plaats te zitten en met veel geweld en een dikke vette zwarte pluim op de schoorsteen wordt de sleepwagen meegenomen naar de 100 meter. De baan bleek in erg goede conditie met een harde onderlaag en een losse toplaag van klei, er werden mooie runs gereden zoals we meestal gewend zijn op een kleibaan.

Voor de Rockinghorse Junior met driver Arjan en co piloot Jurgen bleek de 1e kwalificatie niet te lukken. De junior komt niet lekker uit de startblokken en komt er niet meer bovenop, bij 40 meter waait de motor dan ook compleet uit. Dit is geen probleem want we mogen altijd voor een 2e keer een run maken in de kwalificatieronde. We gaan bij de 2e poging een gaatje lager en zonder problemen en met overtuiging werd ook door de junior de 100 meter volgemaakt. Samen met de nieuwe van Tuijl Volvo genaamd “de Hulk”, Yellow devil en de Manne van Janne 1 die ook een herkansing nodig hadden gaan we door naar de pull-off.

 

 

 

RH SR kwalificatie

Tijd voor de 1e pull-off:

De 1e pull-off overleven we met beide auto’s en met goed gevolg. Rockinghorse senior trekt lekker de vooras op 90 meter omhoog en gaat op 2 wielen de full-pull vol maken.

Rockinghorse junior gaat met op de bijrijders stoel Arie v Tuijl voor de hyproslee, kon hij ook eens echt voelen hoe sterk de 164 wel niet is geworden. Jongens jongens hier gebeurt wat, wat gaat ie tekeer, echt super! Met gemak wordt dan ook de 100 meter gehaald.

Deze ronde hebben we de eerste afvallers. De daf 2700 van TB, de manne van janne 1, Yellow devil, Veldhuizen en de nieuwe Volvo van Van Tuijl gaan niet door naar de volgende ronde.

RH SR pull off 1

2e pull-off 

Senior gaat als 3e voor de sleepwagen want de TB Daf is vorige ronde afgevallen.

De “Rocking Horse Senior” heeft geen zin om deze ronde van zijn plek af te komen. Met veel vuur onder de auto, afkomstig van de koppeling, wordt de trekpoging gestaakt. Er moet zelfs een sleeptrekker aan te pas komen om de Rockinghorse senior van de baan af te halen.

In het parc fermé wordt de auto aan korte inspectie onderworpen en denken we dat de versnellingsbak de oorzaak is van de moeizame start met een roodgloeiende en vuurspugende koppeling als gevolg. Gelukkig rijdt de RH senior zelfstandig de dieplader op. Thuis gaan we kijken of we het probleem met de versnellingsbak op kunnen lossen voor de volgende wedstrijd in Oud-Gastel.

Als we kijken naar het resultaat van vanavond met alle werkzaamheden en modificaties aan de RH senior als uitgangspunt, dan hebben we met een 11e plaats deze avond absoluut geen slechte wedstrijd gereden.

RH junior gaat voor de sleepwagen. Junior komt wel lekker van zijn plaats en even lijkt het erop dat we voor de 3e keer deze avond de 100 meter lijn gaan halen. Echter bij 95,02 meter is de snelheid eruit. Deze afstand is wel genoeg voor een 4e plaats vanavond.

RH JR 2e pull off

Uiteindelijk zijn wij dik tevreden, omdat alles netjes op zijn plaats was blijven zitten en we van hieruit weer verder kunnen denken onze afstelling en balans te verbeteren om het vermogen nog beter op de baan te kunnen krijgen.

finale:

Helaas doet geen van beide auto’s vanavond niet mee in de laatste ronde. De Madmen zet de te kloppen afstand neer in de finale. Een uitstekende poging, de blauwe MAN weet met 87,70 meter de eerste plaats op zijn naam te schrijven. Gert-Jan mocht met de MVJ2 een afstand neer gaan zetten. De Manne van Janne 2 komt echter 67 cm tekort om de MAN voorbij te gaan, maar zijn dik tevreden met een tweede plek op het podium. Team IVS Rhinorocket gaat snel over de baan maar stopt ook net zo abrupt op 81,77 meter en eindigt op de derde plek.

Al met al zijn we dik tevreden dat we zo goed mee kunnen komen met onze junior en we kijken dan ook uit naar aanstaande zaterdag in Oud-Gastel waar puntenwedstrijd nummer 2 zal plaatsvinden.

Allemaal tot dan!

 

Kijk ook op

Werkhoven 2017

Na de opgelopen versnellingsbak schade in Merksplas was  het tijd om te repareren. Gelukkig zat …