zaterdag , 25 mei 2024
Home / 2011 / Herwijnen 2011

Herwijnen 2011

Aftrap seizoen 2011.

Op een baan van superkwaliteit, met het mooiste voorjaarsweer ooit een een organisatie om je pet voor af te nemen is het seizoen dan eindelijk echt begonnen in Herwijnen.

Na de openingsrun van organisator Peter de Fockert met een 3-assig legervoertuig kon de wedstrijd beginnen. Bijna compleet verscheen het vernieuwde 9,5 tons klassement aan de start. Helaas zijn de FTF en de Black Widow nog niet gereed om te kunnen rijden.

De eerste rondes waren toch wel even aftasten voor de sleepwagen, want de baan was toch wel dusdanig gripgevend dat er met wat extra gewicht moest worden gespeeld. Helaas was het voor No Risk No Fun snel afgelopen wegens het ontbreken van een toerentalsignaal. Later werden ook Vlastuin en van Donselaar gediskwalificeerd ivm.toerentaloverschrijding. Bij de mooi opgeknapte Volvo van De Moaskanttrekkers gaf een turbo de geest, waardoor ook zij niet meer verder konden. De rest haalde keurig de 1e  finaleronde. Ook hierin was iedereen door naar de superfinale, waar het voor zeven deelnemers uitgespeeld was. Ook onze Rocking Horse mocht toen gaan uitrusten. De pull off  was nodig voor een vijftal trucks waarin de 10 cylinder van Ruttchen heer en meester bleek en met de grootste trofee naar huis mocht.

Al met al een prachtige avond met een tevreden resultaat, voor onze eerste wedstrijd in de hoogste klasse.

Na afloop hebben we ons raspaardje in een toegift aan het publiek zijn naam nog even eer aan laten doen in een run  met een supermooie wheely.

Kijk ook op

Merksplas (B) 2017

Mijn hemel, dat het in Merksplas zo’n slagveld zou worden kun je in je stoutste …