dinsdag , 16 juli 2024
Home / Geschiedenis

Geschiedenis

De geschiedenis van de truck “Blue Legend” begint in 2007 onder de vlag van truckpulling team Rocking Horse uit Gameren. Van 2007 tot en met 2015 komt de Scania uit als Rocking Horse Sr.

Eind 2015 splitst het team Rocking Horse zich op en wordt het fundament gelegd voor de huidige stichting. Men schrijft hierover:

“Terugkijkend op een prachtige historie samen, vooruitkijkend naar een schitterende toekomst! Het truckpullingteam Rocking Horse uit Gameren, bekend van de Senior en de Junior, gaat in twee aparte teams verder. Zowel het team als de truckpulling sport zelf hebben sinds de start in 2007 een enorme groei doorgemaakt. “Van een hobby werd het al snel een grote jongens hobby, maar inmiddels is het topsport geworden.”

Met twee topevenementen in de regio als Nederhemert en Almkerk die beiden jaarlijks duizenden toeschouwers weten te trekken is de truckpullingsport enorm populair in de regio. Dat heeft de sport doen groeien en zo ook de deelnemende teams. En, zo schrijft het team in haar ‘afscheidsbrief’, groei geeft ook groeipijnen. “De een wil links, de ander rechts. Maar voor groei is één richting vereist, namelijk rechtdoor!”
In de brief zegt het team: “Grote jongens als wij denken te zijn, bezig met ook nog eens een grote jongens-hobby, moeten grote jongens-beslissingen nemen. En daarom hebben we gezamenlijk besloten uit elkaar te gaan. In goed overleg. Maar we gaan allebei verder. Elk met een eigen strategie, elk met een onnoemelijke liefde voor de sport die ons allen zo nauw aan het hart lag en ligt. Terugkijkend op een prachtige historie samen, vooruitkijkend naar een schitterende toekomst! Niet meer met elkaar, maar zeker niet minder gepassioneerd. En uiteraard gaan we binnen de baan de sportieve strijd met elkaar aan!”

Vanaf dat moment gaat de V8 verder als Blue Legend.

Om de vastgelegde historie van onze Scania tot en met 2015 niet verloren te laten gaan bieden wij u hier de mogelijkheid de verslagen, foto’s en filmpjes toch op deze website te bekijken.