zondag , 14 april 2024
Home / 2017 / Geffen 2017

Geffen 2017

Een spektakel was het, maar de uitslag niet!

Gezien het feit dat we in Geffen niet op onze vertrouwde Nokians konden starten en de Vredestein banden op een zandbaan ook geen soelaas bieden, moesten we een keuze maken; de Mitas banden eronder of ……….. eigenlijk is er geen keuze!

Afgelopen week in de aanloop naar de wedstrijd in Geffen is er dan ook uit alle macht gewerkt om de Mitas banden onder de auto te krijgen. Een puik staaltje werk verricht door onze Teunis en Wim van Profile Tyrecenter. Helaas geen bewuste keuze om deze banden te monteren, maar meer uit nood geboren.

Het aangepaste profiel van de Mitas banden is eigenlijk alleen geschikt voor een kleiachtige ondergrond. Het grove profiel van deze sloffen is op zandbanen funest, er wordt zoveel grond verplaatst en voor de kar gesmeten dat het wel lijkt op een grondverzet machine. Alle PK’s worden gebruikt om grond te verplaatsen, terwijl je eigenlijk de eerste meters snelheid wilt maken. Als je niet uitkijkt dan vermoordt je de auto ermee.

De eerste kwalificatie run blijkt al dat we bijna geen grip krijgen met de Mitas banden, veel grond verplaatsing en geen snelheid. Met 89,75m is het niet voldoende om ons te kwalificeren.

Een tweede poging is nodig om ons te kwalificeren. Jarno probeert met een wat lager toerental weg te rijden. Het lijkt te helpen. Even lijkt het erop dat we met de hakken over de sloot een full-pull gaan halen, maar met het gas vol open graaft de Blue Legend zich op een spectaculaire wijze in op 98,61m.

Het resultaat is niet noemenswaardig maar het spektakel maakte een hele hoop goed. Kijk maar eens naar de prachtige slow motion beelden in de video powered by onze huisvideograaf Ralf van RMVideoMedia.

Gelukkig had de bestuurder van de Basrijs Hyproslee zijn deur dicht………! ( òòòòh niet!…… haha)

Voorlopig zijn we door de zandbanen heen en gaan we op de klei rijden, te beginnen op de kogelharde kleibaan in Nederhemert.

Komt allen naar Hèmert op 2 juni 2017.

 

Kijk ook op

Breaking news: Blue Legend will participate in NTTO competition

BRAKEL – After first being declared as Puller of the Year 2017, the marriage between …