zaterdag , 22 juni 2024
Home / 2013 / Geffen 2013

Geffen 2013

De derde puntenwedstrijd voor het Nederlands kampioenschap 9,5  ton Supersport werd verreden op zaterdagavond in Geffen. Volgens de planning is Truck & Tractorpulling Maasdonk de vierde puntenwedstrijd, maar de vrijdagavond wedstrijd tijdens de Foute Cross in Lopik was door de vele regenval helaas afgelast.

De 2 geprepareerde zandbanen in Geffen liggen er op het eerste gezicht netjes bij. De regen van de afgelopen week geeft zo te zien weinig problemen hier in Geffen. Zo zie je maar dat een zandbaan toch ook zijn voordelen heeft!

Als 3e haken we aan de Hyproslee voor de kwalificatieronde. Na de groene vlag gaat het gas erop en vertrekt het zwaar rokende hok richting de eindstreep. De Rocking horse heeft het zwaar, de motor hangt diep en dansend in de toeren en heeft moeite om het toerental stabiel te houden. De eindstreep wordt gelukkig gehaald waarmee de kwalificatie een feit is.

Gezien het feit dat 90% van de deelnemers de kwalificatie in een keer weet te realiseren lijkt de baan toch niet overdreven zwaar. De sleepwagen staat ook niet echt op standje kill, je zou dan ook verwachten dat het toch allemaal iets gemakkelijker zou gaan?

Team White Champ en team van Donselaar lukte het niet om zich te kwalificeren. De grootste pech was er deze avond voor het Deense team Bertha waarbij tijdens de run de motor het begaf. De Deense Scania staat stil op ruim 84 meter met een hoop rook en een compleet leeggelopen carter. Dat wordt nog aanpoten voor de Deense vrienden om op de thuiswedstrijd in Randers Denemarken acte de presénce te kunnen geven.

De sleepwagen wordt verzwaard voor de Pull-off. Tevergeefs probeert Daffy van Team Verspui als eerste de verzwaarde sleepwagen over de 100m streep te zetten. Na beraad van de sleepwagenbemanning en de wedstrijdleiding wordt de sleepwagen iets lichter afgesteld.

De Rocking horse neemt weer als 3e plaats voor de Hyproslee. De auto komt slecht weg, ook nu danst het toerental van de V8 weer. Na 60 meter gaat de snelheid rap uit de combinatie. De laatste meters van de baan in Geffen vragen om snelheid en vermogen. Het gaat erop lijken dat we de eindstreep vanavond niet meer gaan halen en bij 77,78 m is het afgelopen voor de Rockinghorse. Een 14e plaats in Geffen, meer zit er helaas niet in voor vandaag.

Het moet gezegd worden; voor onze Deense collega’s liep het veel slechter af met veel schade aan de Scania. Wat dat betreft valt het voor ons allemaal wel mee toch?

Volgens de heren technici van Team Rockinghorse hebben we last van een probleem met de intercooler. Gelukkig is er tijd om het probleem te onderzoeken en hopelijk op te lossen voor de volgende wedstrijd in Nederhemert

Inschatting van de baan, balans van de auto en niet te vergeten het mechanische kloppende hart van de machines, alle elementen moeten kloppen. Zijn alle elementen aanwezig dan kun je ver komen, klopt het totaalplaatje echter niet; dan wordt je links en rechts voorbij gereden.

Zo zie je maar dat de strijd binnen de 9,5 ton supersport steeds fanatieker aan het worden is zonder dat de sportiviteit uit het oog verloren wordt.

Een 9e plaats in het totaal klassement na 3 wedstrijden en nog 9 wedstrijden te gaan dus nog genoeg tijd om onze 4e plaats van seizoen 2012 te verdedigen. Volgende wedstrijd vindt plaats in onze achtertuin op een prachtige kleibaan in Nederhemert .

Dus komt allen kijken in Nederhemert!

Kijk ook op

Werkhoven 2017

Na de opgelopen versnellingsbak schade in Merksplas was  het tijd om te repareren. Gelukkig zat …