zaterdag , 22 juni 2024
Home / 2012 / Geffen 2012

Geffen 2012

Waar vorig jaar in Geffen het “ongelukkige seizoen” voor ons begon, werd het dit jaar een heel andere wedstrijd.

Met een temperatuur van een graad of 15 minder warm dan vorig jaar was het fris, koud zelfs.
Op de zandbaan mochten we ons als tweede kwalificeren wat meteen goed uitpakte. Spannend om beslissingen te nemen over de setup als je de condities niet bij je voorgangers kunt observeren, maar dat hoort erbij!

Team van Walsem wist zich helaas niet te kwalificeren in deze ronde.

In de 1e ronde waren we wederom als tweede aan de beurt en na de 92.35 meter van TB waren we wederom tevreden met een FP. In deze ronde vielen Whitechamp en Vlastuin ook uit.

De volgende ronde diende zich aan waar we als eerste mochten starten. Een 97.34 meter werd de sleepwagen verplaatst. Eenmaal stilstaand en slippend met de wielen door de toplaag groeven de auto’s zich over het algemeen razendsnel in. Wel werd de baan steeds weer super geprepareerd. Tijdens een spannende ronde eindigden nummer 4, 5 en 6 op 55 centimeter van elkaar. Minimale verschillen en onze zesde plek had net zo goed een 4e kunnen zijn. Tevreden met de 6e plaats konden we diverse auto’s achter ons laten waar we vorig jaar niet eens bij in de buurt konden komen! Dit geeft hoop maar we realiseren ons als geen ander hoe het tij in een mechanische sport ook supersnel kan keren. We genieten ervan!

De laatste ronde werd gereden door 3 auto’s welke in de volgorde 1)Madmen 2)MVJ2 en 3)Ruttchenpowerrr eindigden.

Een spannende wedstrijd. Voor ons een leuk resultaat. Met 36 punten in de rugzak naar huis en een voorlopig 3e plaats in het NK. De Rocking Horse nog heel en volgend weekend plezier maken in Denemarken.

Kwalificatie

Finale

Superfinale

Kijk ook op

Werkhoven 2017

Na de opgelopen versnellingsbak schade in Merksplas was  het tijd om te repareren. Gelukkig zat …