zaterdag , 22 juni 2024
Home / 2013 / Eerde 2013

Eerde 2013

Vandaag zijn we met het VTN circus neergestreken in Eerde voor de elfde en voorlaatste puntenwedstrijd van seizoen 2013. Dit jaar in tegenstelling tot voorgaande jaren wordt de wedstrijd op de vrijdagavond verreden in plaats van op de zaterdagavond. De strijd wordt vandaag aangegaan met de Power-breaker.

Afgelopen week, na de opgelopen motorschade in Montfoort, hebben de specialisten de motor van de Rockinghorse opengemaakt. Een inwendige inspectie van het kloppende hart van de Rockinghorse leert ons dat er toch nog het nodige aan zichtbare schade is ontstaan in de krachtbron. Wat opvalt is een stuk wat uit de zuiger geslagen is, ook lijkt de drijfstang krom te zijn. Gelukkig hebben we de inspectie op zaterdagmiddag gelijk uitgevoerd waardoor er nog voldoende tijd beschikbaar is om de kapotte onderdelen te vervangen voor de wedstrijd in Eerde.

Na het nodige sleutelwerk lijkt dan toch alles op tijd klaar te zijn, zodat we in Eerde aan de start kunnen verschijnen. Voor de start van de kwalificatie wordt echter tijdens een controle opgemerkt dat de toerenmeting voor de sleepwagen niet goed werkt. Hiervan wordt je niet blij als de wedstrijd bijna van start gaat. Maar zoals het in een team hoort te gaan worden de koppen bij elkaar gestoken en wordt vervolgens met behulp van kortdaad optreden en overleg met het thuisfront het probleem opgelost. Net voor de start doen we nog een laatste controle met de toerenmeter en gelukkig is alles weer onder controle. Een gebroken ader in een kabel veroorzaakte het niet doorgeven van het toerentalsignaal voor de sleepwagen.

De kwalificatie is ook vandaag voor de Rockinghorse geen probleem. 4 trucks hebben een herkansing nodig voor de kwalificatie, maar uiteindelijk kunnen alle teams meedoen aan de pull-off. Helaas zien we de Yellow-devil niet meer terugkomen na de kwalificatie. Zij hebben weer een turbo naar de eeuwige jachtvelden geholpen.

In de pull-off wordt de instelling van de Power-breaker sleepwagen iets verzwaard. Deze ronde vallen Vaku-puller en Whitechamp af. De Rockinghorse weet deze run met een mooie vlam op de uitlaat zonder problemen uit te rijden. De vlam op de schoorsteen van de Rockinghorse hebben we dit seizoen nog niet veel gezien. Een vuurkegel op de pijp blijft altijd een fascinerend schouwspel om te zien.

De sleepwagen wordt wederom verzwaard voor de finale. Dit maal gaat de Rockinghorse tot 75,58 meter. Een afstand die genoeg is voor een 9e plaats vanavond in Eerde. In het algemene klassement 9,5 ton supersport zakken van de 8e naar de 9e positie en wisselen we van plaats met de MvJ1 die vanavond als 4e weet te eindigen in Eerde.

De volgende wedstrijd wordt de seizoensafsluiter voor het 9,5 ton supersport klassement, de strijd om het Nederlands kampioenschap VTN 9,5 ton Supersport 2013 is al gestreden en beslecht in het voordeel van de blauwe Mad-Men, die kampioen seizoen 2013 is geworden.

De strijd voor de plaatsen 7, 8 en 9 van seizoen 2013 wordt nog spannend, het verschil tussen de posities is telkens 1 punt. Zoals gebruikelijk zit het venijn in de staart en gaan we in Almkerk zien waar de Rockinghorse dit seizoen gaat eindigen.

Allen tot ziens in Almkerk!

 

Kwalificatie (Film door Peter)

 

Finale (Film door Peter)

 

Superfinale (Film door Peter)

 

Run 1 (Film door Arné)

 

Run 2 (Film door Arné)

 

Kijk ook op

Werkhoven 2017

Na de opgelopen versnellingsbak schade in Merksplas was  het tijd om te repareren. Gelukkig zat …