dinsdag , 16 juli 2024
Home / 2012 / Eerde 2012

Eerde 2012

Vandaag weer een 4e plaats met de Rocking Horse en voldoende punten verzameld om de 4e stek in het algemene klassement 9,5 ton Supersport te behouden.

Tsjonge jonge, wat was het warm deze voorlaatste puntenwedstrijd in Eerde. Mens en machine zuchten onder de alles verzengende hitte. Met 35 graden en lauw drinken deze zaterdagavond zou je zeggen; een slechte combinatie voor topprestaties, echter de uitslag was toch verrassend vandaag.

De baan in Eerde is een bijzondere combinatie van leem en zand. Als we goed naar de baan en de trucks kijken valt het volgende op: Veel snelheid maken op deze baan is er niet bij; zoals bij alle machines te zien is. Een harde baan waarop veel wielspin te creëren is; en als je niet uitkijkt bijna geen snelheid kunt maken.

De kwalificatie is voor de Rocking Horse, net als voor vele andere teams, geen probleem. De Rocking Horse loopt weer lekker vandaag, zoals hij eigenlijk dit hele seizoen al doet. Wat een verschil met vorig seizoen; maar “let op!”

Een welbekende, heden ten dage veel gehoorde quote: “Successen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst!” moet je, als je dit met een positieve intentie leest vertalen in: ” Resultaten behaald in het verleden? Laat ze achter! En richt je blik voorwaarts; voor je het weet struikel je anders over nieuwe mogelijkheden die je niet zag aankomen!”

De collega Scania’s met Piet en Joost op de bok moeten beide een 2e kwalificatierun maken, evenals de Daf van Van Tilburg-Bastianen. De Vlastuin Scania omdat deze boven het maximale toerental uitkwam en van Walsem vanwege het feit dat er geen Full-Pull in de 1e kwalificatie gereden is.

Helaas weet Team van Walsem geen Full Pull te rijden in de 2e kwalificatie en valt af. Qua prestaties zit er wel vooruitgang in de Babypark Scania, als je goed luistert naar het geluid van deze V8 is het net of je de Rocking Horse hoort lopen. Jongens dit gaat op korte termijn zeker goed komen, even doorsleutelen dus nog; => SuCCeS!

In de finale weet 75% van de deelnemende teams zich te kwalificeren voor de superfinale, waaronder de Rocking Horse. We gaan dan ook verder in de Superfinale waar de teams met bosjes af gaan vallen door de verzwaarde afstelling van de sleepwagen.

De Rocking Horse weet zich met 99,80 meter in de superfinale net niet te plaatsen voor nog een laatste pull-off, maar hoeft gelukkig 3 auto’s voor zich te dulden deze wedstrijd.

Opvallend in deze superfinale is de run van de Daf 2700 van Tilburg-Bastianen die zich “als een duveltje uit een doosje” samen met de Mad Men MAN en de MVJ2 Scania weet te plaatsen voor een strijd om de prijzen van Eerde.

De MVJ2 Scania start met deze laatste Pull-off. De 164 Scania loopt waanzinnig mooi vandaag. Na het wegrijden lekker strak en halverwege de baan 50cm vuurkegels op beide uitlaten en hangen maar!!!!, waarna hij zich op 94,12 meter in begint te graven! Wat een prachtige run!!!!!! Mensen met diesel in hun bloed krijgen hier kippenvel van! (jawel, zelfs bij deze temperaturen?).

Met de 94,12m afstand, weet Martijn, de dit seizoen onverslagen kampioen, MadMen MAN met een afstand van 85,46m op de thuisgronden te verslaan met bijna 9meter. De MAN zat een tandje te hoog, denk ik. Maar ach, ze hebben niets meer te verliezen dit seizoen toch!

De Daf van Tilburg/Bastianen weet er voor de 3e plaats een niet onverdienstelijke 74,66 meter uit te brullen, mooie prestatie heren!

Hopelijk is de prachtige run van de MVJ2 Scania164 een opsteker voor alle leden van het MVJ team, want ook vandaag zit het weer niet mee voor de MVJ1 Scania143.

Na de finale gaat namelijk de cabine van de 143 voorover, waarna het complete MVJ team inclusief Aart zich over het motorblok ontfermen, naar verluid zelfs met collegiale uitleen van brandstofleidingen?. Na al deze inspanningen wist de MVJ1, zich toch op tijd bij de start te melden om als laatste de superfinale te rijden. Alle inspanning ten spijt breekt Gert-Jan de run af bij 2,45m en zet de Scania uit, hopelijk met minder schade dan de voorgaande keren. Aanloopproblemen met de gemodificeerde brandstoftoevoer lijken hun weer parten te spelen vandaag.

Desalniettemin heeft de Rocking Horse een vierde plaats weten te bemachtigen en is de 4e plaats algemeen zeker gesteld; althans voor vandaag.

In Almkerk wordt het nog spannend, met 11 punten achterstand op de Schouten Iveco (3e plaats NK) en 16 punten voorsprong op de Moaskanttrekkers(5e plaats NK), is de strijd nog niet gestreden wie op de plaatsen 3, 4 en 5 eindigen.

Tot ziens in Almkerk.

Kijk ook op

Werkhoven 2017

Na de opgelopen versnellingsbak schade in Merksplas was  het tijd om te repareren. Gelukkig zat …