zondag , 14 april 2024
Home / 2011 / De Knipe 2011

De Knipe 2011

Op 11 Juni trokken wij in de loop van de ochtend richting Friesland voor de noordelijkste puntenwedstrijd van dit seizoen. Bij aankomst bleek de zwaarste regenbui van de afgelopen periode zojuist gevallen. Het water stond in plassen op de baan, waar op dat moment de tractoren nog reden. Nadat het enige tijd droog was, trokken grijze wolken weer snel over het evenement.

Op het moment dat onze Rocking Horse voor de eerste maal kon kwalificeren voor de wedstrijd was de hoosbui op zijn hoogtepunt. Op 95meter bleef hij steken. De kwalificatieronde liep erg uit door diverse oorzaken. Het prepareren van de baan na elke trek kostte meer tijd dan normaal en ook problemen met de sleepwagen “simply the best” speelden parten. Bij de 2e kans om te kwalificeren kwam de Rocking Horse maar tot halverwege, terwijl de baan opdroogde en steeds beter werd. Oplettende teamleden ontdekten dat de instelling van de sleepwagen bij de laatste 3 auto’s niet goed was. Bij 0 meter stond de zwaarte zoals hij moet zijn bij 100 meter. Voor collega’s Van Walsem kostte dit hun de koppelingsplaten! Na overleg mocht de Rocking Horse een derde maal kwalificeren, waarbij een full pull behaald werd. De wedstrijd kon dus beginnen.

 

Tijdens de eerste pull off serie wist Rocking Horse mee te komen. Doordat de wedstrijd al een uur of 2 vertraging had opgelopen werd er voor de volgende ronde flink verzwaard. In deze 2e pull off wisten de Moaskant Trekkers een full pull te realiseren alsof de slee juist verlicht was. Vrij snel bleek dat er wederom problemen waren met de sleepwagen. De pinnen gingen niet in de grond. In deze ronde was het dat de Rocking Horse bleef steken.

Over “simply the best” waren wij niet erg tevreden.

In de super finale streden Rutchen Powerrr, Madman en Iveco Schouten om de punten, waarbij Madman Rutchen Powerrr en Iveco achter zich liet.

1e kwalificatie 94.95 meter in de regen (video:John)


1e kwalificatie (video:Dirk)

2e kwalificatie, sleepwagen staat verkeerd (video:John)


2e kwalificatie (video:Dirk)

3e kwalificatie, full pull (video:John)


3e kwalificatie (video:Dirk)

Wedstrijd 1e ronde (video:Dirk)

Wedstrijd 2e ronde (video:John)


Wedstrijd 2e ronde (video:Dirk)

Kijk ook op

Werkhoven 2017

Na de opgelopen versnellingsbak schade in Merksplas was  het tijd om te repareren. Gelukkig zat …