dinsdag , 16 juli 2024
Home / 2017 / ‘De groei die we doormaken is een feestje!’

‘De groei die we doormaken is een feestje!’

Dirk Schreuders

Brakel – De Blue Legend staat al sinds jaar en dag in Gameren, maar daar komt binnenkort verandering in. Het blauwe monster zal binnenkort verhuizen naar Brakel, waar Dirk Schreuders, de teambaas van Blue Legend een gloednieuw pand heeft laten bouwen voor zijn bedrijf Schreuders Infra.

Is dat belangrijk? Dat hij naar Brakel gaat?
Nee, helemaal niet. Maar tijdens de bouw van het pand hier hebben we rekening gehouden met het feit dat we dan ook plaats voor hem moeten hebben. We zijn al die jaren fantastisch geholpen door Bram van Tuyl en Transport Service Bommelerwaard. Maar dat is een werkplaats waar overdag gewoon hard gewerkt moet worden. En dan stond hij wel eens in de weg. Op deze manier zijn we daar helemaal vanaf. Hier hebben we alle ruimte.

Is er ook ruimte voor een vitrine?

Haha! Jij doelt op het feit of we de prijzen wel kwijt kunnen. Nou, dat gaat wel lukken. En anders bouwen we er een!

Als je nu terugkijkt op de periode sinds je bent ‘gescheiden’ van de Rocking Horse, dan is er een hoop gebeurd?

Ja, een hele hoop. We hebben natuurlijk altijd met elkaar opgetrokken. En als ik op die periode terugkijk doe ik dat nog steeds met veel plezier. Maar op een gegeven moment kwamen we tot de conclusie dat het beter was elk afzonderlijk door te gaan.

Hoe bevalt het?

Nou, het is niet zo dat ik het wil vergelijken met toen. Waarom zouden we? We zijn opnieuw begonnen. Hebben veel overhoop gehaald. Alles is op de schop gegaan. De motor. De layout. De naam. De organisatie rondom de sponsors. De PR. Dat vergt enorm veel inzet van heel veel mensen. En daar ben ik hartstikke trots op.

Is het moeilijk om te blijven groeien als een sportorganisatie zoals de Blue Legend is?

Ja en nee. Ja, het is heel moeilijk. Want je vraagt veel van mensen. Maar gelukkig hebben wij een geweldig team met hele betrokken mensen die allemaal op hun beurt het allerbeste uit de sport proberen te halen. Daar slagen we de ene keer beter in dan de andere, maar ook dát vind ik de gein van het spelletje. Dus ja, het is moeilijk. Maar nee, met goede mensen is het dat juist weer niet. Sterker nog, dan is het een feestje!

Je bent het seizoen goed begonnen in ieder geval.

Ja, Herwijnen was super. Op één centimeter van het podium af finishen. Dat was even geleden dat we er zo dichtbij zaten, zeg maar. Leende (9e) was erg lastig. Maar goed. Er zijn ook teams die het daar wél voor elkaar kregen, dus de omstandigheden de schuld geven is nooit een sterk argument voor een sportclub als wij. Daar moeten we dus van leren.

Wat maakte Leende zo lastig?

De baan is gloednieuw. Altijd was het een zandbaan, maar sinds dit seizoen hebben ze er een kleilaag op gelegd. Geweldig trouwens, organisaties die op die manier proberen de sport zo goed mogelijk te bedienen. Maar zo’n nieuwe baan heeft tijd nodig. Dat moet inklinken. Nu was het nog wat losjes, wat het de baan moeilijk te berijden maakte. Maar nogmaals; daar had iedereen last van. En er waren acht teams die dat beter op orde hadden dan wij. Zo simpel is het wel.

Wat zijn je plannen met het team?

Plannen maken we samen. Maar er zijn wel leuke dingen onderweg. Wat ik in ieder geval heel erg knap én fijn vindt, is dat de jongens van de techniek de motor steeds betrouwbaarder weten te krijgen. Die boeken wekelijks flinke progressie en dat is een prestatie van wereldformaat als je ziet wat we allemaal overhoop hebben gehaald.

De komende weken is het wel erg druk.

Ja, dat is zeker waar. Toen ik tien jaar geleden begon in de truckpulling had men tien wedstrijden. En wilde men er tien tot twaalf rijden. Nu zijn er inmiddels vijftien. Dan zegt men ‘Ja, er vallen er altijd nog een paar af door weersomstandigheden’. Maar als dat niet gebeurt rijden we gewoon het hele jaar door. En dan willen we ook nog tenminste drie keer aanhaken bij de NTTO, zodat we het NK mee mogen rijden. We zitten nu in een cyclus dat we tot 15 juli élke week rijden! Dat is super, zolang het allemaal loopt en heel blijft. Maar in deze sport is dat niet zo vanzelfsprekend. En we moeten het wel allemaal weer zien te fixen in de week die volgt. En dan moeten we ook nog allemaal werken.

Maar?

Ja, niets maar. Het is zoals het is. Ik heb daar al regelmatig aandacht voor gevraagd bij de teams en de VTN. En dat zal ik ook blijven doen. Maar de competitie is nu zoals hij nu is. En wij zijn vast van plan om het daarin zo goed mogelijk te doen.

Kijk ook op

Stroe 2017 EK

Nadat we ons met een gedeelde eerste plaats in Meerkerk bij de NTTO 8,5 ton …