dinsdag , 16 juli 2024
Home / 2017 / Cromvoirt 2017

Cromvoirt 2017

Zaterdagavond 8 juli was het weer eens tijd om in Cromvoirt een rondje te gaan pullen met de 9,5 ton klassen van de VTN. De organisatie van trekkertrek Cromvoirt heeft inmiddels een aantal jaren ervaring met het opzetten van een pulling evenement. Dit jaar alweer voor de 3e keer een avond gevuld met de trucks mede gestimuleerd door de lokale helden van team Vaku-puller, die Cromvoirt toch als hun thuiswedstrijd beschouwen.

Twee prachtige wedstrijdbanen liggen klaar voor vanavond. Een zandbaan voor de hobbysporters en een kleibaan voor de supersport trucks. Beide banen liggen erbij als een biljartlaken, complimenten voor de baancommissie vanaf deze zijde.

De sleepwagen voor de hobbysport is vanavond de Blue fox, de sleepwagen voor de supersporters is de vertrouwde Hyproslee van Basrijs.

De wedstrijd start klokslag 18.00 uur met voor ons de eer om de weegbrug te bemannen gedurende de wedstrijd en neemt Jarno vanavond het stuur over van Bram. Verder mogen 2 winnaars van de prijsvraag van VDL Weweler parts een ritje meerijden als bijrijder met de Blue legend.  

“een onvergetelijke avond voor de prijsvraag winnaars van VDL Weweler parts”,

De start is voor Ruttchen power deze avond. Het is natuurlijk altijd lastig als je als eerste moet rijden, maar de Mercedes weet zonder problemen naar het einde van de baan te jagen. Onze Blue legend gaat in een zeer defensieve versnelling met gemak over de 100m. Een aantal teams hebben een herkansing nodig, waaronder Red Madness die zijn luchtfilter verloor tijdens de eerste run en de Manne van Janne 3 die de 100m niet vol kan maken in de eerste run. De laatste herkansing is voor de mannen van Veldhuizen met de Iveco, die geplaagd worden door een technisch mankement. Helaas lukt het de tweede keer ook niet om de finish te halen en zijn daarmee de eerste uitvallers voor vanavond.

De pull-off gaan we met de Blue legend rijden in dezelfde versnelling als de kwalificatie. Ook nu is het geen probleem om de auto over de 100m te rijden. De pull-off wordt gekenmerkt door het minimale aantal afvallers, alleen White Champ weet geen full-pull te rijden en voor hem is het dan ook over vanavond.

15 deelnemers gaan aan de finale deelnemen, een druk gezelschap maar de snelheid zit er lekker in dankzij de goede baan en de daarbij behorende verzorging door de vrijwilligers van de baancommissie. Jarno besluit weer in dezelfde versnelling de finale te gaan rijden. Nu moet er aardig gewerkt worden in het vooronder van de Scania en ternauwernood gaat de Blue legend over de 100m. Nu gaan er toch een aantal deelnemers afvallen, waaronder niet de minste deelnemers. Onder de afvallers deze ronde zijn de Manne van Janne 2 en 3, Ruttchen, Verspui en ga zo maar verder.

Uiteindelijk gaan 7 deelnemers door naar de superfinale, ook wij zijn erbij vanavond. In de superfinale weet Jarno met de Blue legend 77,20m ver te komen, krap 2m verder dan de Rockinghorse.

“En ze willen zo graag”, roept de wedstrijdspreker.

Een 6e plaats voor de Blue legend in Cromvoirt, de top 5 van vanavond ziet er als volgt uit:

  1. De Hulk
  2. Iveco Schouten
  3. Red Madness
  4. Mad men
  5. Tilburg-Bastianen

Volgende station, Merksplas in België a.s. zaterdag 15 juli.

Kijk ook op

Breaking news: Blue Legend will participate in NTTO competition

BRAKEL – After first being declared as Puller of the Year 2017, the marriage between …